RESTART THE ART – Proiectul Cultural din cadrul Start ONG a ajuns la final!

În perioada mai-iulie a anului 2019, Asociația Arte dell’Anima a implementat proiectul cultural „RESTART THE ART”, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

Scopul proiectului „Restart The Art” este sprijinirea reintegrării sociale a copiilor și reducerea stresului cauzat de pandemia COVID-19. În perioada pandemiei, elevii au acumulat diverși factori de stres. Impactul psihologic pe care l-a avut izolarea socială este unul major în rândul tinerilor. Prin acest proiect, urmărim consolidarea abilităților de comunicare și dezvoltarea încrederii individului în sine și în grup. Totodată, proiectul susține financiar și emoțional într-o perioadă de criză, tineri artiști afectați de perioada pandemiei.

Proiectul s-a adresat elevilor din Școala Generală nr. 27, cu vârste cuprinse între 6-12 ani. În cadrul proiectului au fost realizate cursuri de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, pentru un total de 98 de copii. Cursurile au avut loc în fiecare luni și joi la Școala Generală nr. 27. Trainerii proiectului sunt: Cezara Munteanu, Theodora Popa, Tiberiu Hărșan și Vlad Lință. Trainerii sunt licențiați în psihopedagogia copilului și artele spectacolului. Managerul de proiect este președintele Asociației Arte dell’Anima – Crina Lință.

80% dintre respondenți au resimțit efectele pandemiei COVID-19! Cei mai mulți simt că prieteniile lor au fost afectate.

Proiectul a fost dezvoltat și finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. Mai multe detalii despre program puteți afla aici. Urmăriți video-ul proiectului aici: https://bit.ly/3qIBRjp

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Mulțumim Școala Generală nr. 27 pentru contribuția în acest proiect! Mulțumim: coordonator proiect – Vasilica Iatan și doamnelor profesor Vătui Simona Alina, Mihai Lavinia, Coza Cristina și Tița Rodica! Mulțumim tuturor elevilor participanți! Mulțumim partenerilor noștri media pentru implicare și susținere!

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #Actfortomorrow #Kaufland #ArtedellAnima #Școala27 #RestartTheArt #Proiectcultural

Link video – https://www.youtube.com/watch?v=RY7wdmDUMuQ&ab_channel=TeatrulArtedell%27Anima

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.