Liderii Coaliției nu mai acceptă jumătăți de măsură. O nouă revocare a lui Renate Weber, luată în calcul!

0

Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul de coaliţie urmează să decidă „paşii următori” în legătură cu o nouă revocare a Avocatului Poporului.

Florin Cîţu a afirmat că nu a citit motivarea Curţii Constituţionale, prin care judecătorii au decis ca Renate Weber să îşi reia funcţia de Avocat al Poporului.

„Este o decizie a coaliţiei, vom vedea în coaliţie. Prima decizie a fost luată în coaliţie, sunt sigur că şi paşii următori vor fi decişi în coaliţie”, a precizat premierul Florin Cîţu.

Curtea Constituţională a României a stabilit săptămâna trecută că este neconstituţională revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca aceasta să îşi reia poziţia după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat al CCR, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale PSD din Senat şi din Camera Deputaţilor şi a constatat că este neconstituţională Hotărârea Parlamentului României 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Curtea a reţinut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancţiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de revocare şi după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea şi să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanţe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condiţiile art.21 din Constituţie referitor la liberul acces la justiţie”, a precizat sursa citată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.