Scandal uriaș: Există localități cu zero vaccinați!

0

Șefa DSP Harghita anunţă că sunt localități rurale în care nicio persoană nu a vrut să se vaccineze. Există informaţii că unii „influenceri” vehiculează ideea că „este o ruşine să te vaccinezi”.

Valeriu Gheroghiţă a anunţat marţi că se închid peste 100 de centre fixe de vaccinare şi alte peste 450 îşi reduc activitatea, dar acesta pare să fie doar începutul. Deja apar informaţii că sunt localităţi în care nicio persoană nu a dorit să se imunizeze.  Şefa DSP Harghita a declarat, pentru Agerpres, că există comunităţi unde autorităţile locale s-au preocupat ca oamenii să fie informaţi despre derularea campaniei, iar acolo rezultatele sunt vizibile, iar în localităţi în care nu a existat acest interes, oamenii nu au venit să se vaccineze.

De asemenea, spune şefa DSP, există informaţii că unii „influenceri” vehiculează ideea că „este o ruşine să te vaccinezi”.

Dr. Tar a dat exemplul comunei Joseni, unde nicio persoană nu a dorit să se vaccineze când echipa mobilă s-a deplasat în localitate.

„Clar că acolo unde sunt zero persoane (vaccinate – n.red), dintr-o comună de şase-şapte mii de suflete, bineînţeles că influenţa primăriei este ori în sens negativ ori egală cu zero. Deci, valoarea conducătorilor comunităţii, după părerea mea, se manifestă în capacitatea lor de a-şi proteja comunitatea împotriva oricărui pericol. Pentru că, epidemia, la fel ca şi inundaţia, la fel ca şi incendiul, sunt nişte evenimente pe care le poţi preveni, dacă ai o organizare bună în comunitate, sau poţi să reduci daunele. Clar că în comunităţile unde nu se face nimic, nu mobilizează (…) apostolii comunităţii – conducătorii, intelectualitatea – unde nu au influenţă sau nu pot convinge populaţia, acolo populaţia este expusă. Şi poate că la alegeri vor returna această slabă preocupare”, a arătat şefa DSP Harghita.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.