Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Coaliției: „Oamenii vor ieși pe stradă și vor îndepărta acest Guvern!”

0

Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Florin Cîţu să dea explicaţii public despre cele 50 de miliarde de euro împrumutate. În direct la România TV, Preşedintele PSD a avertizat că depăşirea pragului de îndatorare de 50% din PIB va duce la îngheţarea creşterii salariilor şi pensiilor.

Marcel Ciolacu desfiinţează coaliţia de guvernare şi susţine că datoria externă a României va creşte exponenţial prin accesarea banilor din PNRR.

„E vorba despre ce facem cu împrumuturile. Până în acest moment, am împrumutat într-un an şi jumătate, această guvernare grămadă cu toţi pierzătorii, 50 de miliarde de euro. Dacă vor mai împrumutat încă 15 miliarde cu PNRR, datoria externă ţării va depăşi nivelul de 55% până în luna septembrie. Noi împrumutăm 2.500 de euro pe secundă.

Totul se îngheaţă atât salarii la privat, cât la nivel public. Este legea 69 e explicită din 2010. România nu mai are scăpare în acest moment. Trăim într-o guvernare de austeritate şi a scumpirilor. Ştim cu toţii că preţul energiei electrice s-a majorat în acest cu până la 13%. S-a ajuns la 6 lei la carburanţi. Acest lucru va duce la o creştere în lanţ a produselor alimentare”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să explice ce a făcut cu cele 50 de miliarde de euro, bani pe care i-a împrumutat.

„Aţi văzut vreun spital? Vreun lot de autostradă nou, sistem de irigaţii din aceşti 50 de miliarde? Nu poţi să împrumuţi numai pe consum. În acest moment, ei au deficit de cont curent şi împrumută aceşti bani numai ca să-şi acopere neputinţa de colectare de la bugetul de stat. O economie nu funcţionează numai ca să împrumuţi ca să acoperi cheltuielile bugetare.

Au vorbit de reforme în PNRR. Sunt total criticate de comisarii europeni şi le întorc toate hârtiile în cap. Unde vor să trimită această ţară? Noi nu avem nicio investiţie majoră în derulare de un an şi jumătate”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.