Ministrul Cristian Ghinea demontează diversiunile PSD pe tema PNRR: Consultările tehnice cu reprezentanții Comisiei Europene se desfășoară constructiv!

0

România ar putea primi un răspuns de la Comisia Europeană pe tema PNRR abia în septembrie, având în vedere că luna august este una de concedii, iar discuţiile dintre reprezentanţii guvernului şi cei ai Comisiei sunt departe de a fi finalizate.

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susţine că nu este vorba despre cereri ale Comisiei Europene de a reface proiecte din PNRR, ci România se află în termenul de două luni pe care îl are pentru clarificarea proiectelor deja trimise.

„Aceste discuții tehnice se desfășoară zilnic între partea română și reprezentanții CE fie în format teleconferință, fie în scris. Este un ritm normal de lucru și parte din procesul de evaluare/negociere. Consultările tehnice cu reprezentanții Comisiei Europene se desfășoară constructiv, iar evoluția acestora este foarte bună”, se arată în răspunsul transmis de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, pentru Aleph News.

Mai exact, ministerul condus de Cristian Ghinea susține că cei de la Comisie ne cer permanent lămuriri legate de costurile pe care le-am introdus în documente. Și că, până acum, discuțiile merg în direcția bună.

Cel mai probabil, abia în septembrie am putea primi undă verde pentru Planul nostru, care însumează granturi de peste 29 de miliarde de euro.

„Nu ne confruntăm cu situația de a reface proiecte. Solicitările de informații suplimentare și clarificări primite din partea CE fac parte din logica firească a dialogului instituțional și se supun unor norme și proceduri instituite prin reglementările naționale și europene în vigoare”, se mai arată în punctul de vedere oficial al Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.