Premierul Cîțu „taie în carne vie”: Alexandru Nazare, revocat din funcția de ministru de Finanțe!

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a decis să-l remanieze pe ministrul Finantelor, Alexandru Nazare. Decizia ar fi fost luată, deşi liderul PNL Ludovic Orban se opune acestei mutări.

Premierul l-ar fi anunţat pe Alexandru Nazare de decizia luată încă de luni seară. Premierul Florin Cîţu a anunţat şi că deja a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe.

„Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat. Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar.

În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia domnului Nazare.

Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul lui Alexandru Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat.

Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. (…) Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Interimatul la Finanţe va fi asigurat de premierul Florin Cîţu. „Mă voi asigura că vor fi demarate proiectele întârziate”.

„Sunt câteva lucruri care trebuie îndreptate și e posibil ca Corpul de control să meargă la Ministerul Finanțelor”, a mai spus Cîţu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.