Avem proiecte finanțate în domeniul construcțiilor, nu avem specialiști! Universitatea Tehnică de Construcții București a dat startul înscrierilor!

Domeniul construcțiilor rămâne unul dintre cele mai ofertante domenii în ciuda unui context epidemiologic ce a blocat o mare parte a economiei României. Pe 7 iulie 2021, reprezentanții celor mai importante instituții și companii din domeniul construcțiilor s-au reunit în cadrul conferinței de presă organizată de Universitatea Tehnică de Construcții București, cu scopul de a crea o platformă de dezbatere cu oportunități și semnale de alarmă, într-un domeniu care a înregistrat o creștere de 3,3 % în primele luni ale anului 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut.

 “PESTE 3 ANI, ROMÂNIA VA FI UN ȘANTIER DESCHIS!”

Mariana Ioniță, Director General CNAIR a reiterat disponibilitatea instituției pe care o conduce de a trimite studenții din cadrul Universităților de Construcții din marile centre universitare în practică, încă din primii ani de facultate. Cu toate acestea, deși piața de construcții abundă în proiecte în toate stadiile, lipsa specialiștilor devine o problemă din ce în ce mai acută în România: “noi am lansat foarte multe proiecte, unele sunt acum în proiectare, alte sunt în implementare. Deja ne punem problema cu cine le implementăm și vedem că întâmpinăm foarte multe proiecte în faza de proiectare. Ne lipsesc specialiștii. Este o realitate. Peste 3 ani România va fi un șantier deschis, în toate provinciile istorice”, a susținut Directorul CNAIR în cadrul conferinței de presă.

O PIAȚĂ CU SALARII COMPETITIVE ÎNCĂ DIN PRIMII ANI DE ACTIVITATE

În ciuda lipsei de specialiști, piața construcțiilor este una dintre cele mai profitabile, cu salarii ce ajung la 1000 de euro la doar câteva luni de la absolvirea unei facultăți din domeniu.

“Salariile au crescut foarte mult în ultimii 2 ani. Cred că dacă luăm în considerare cheltuielile pe care le avem în România, comparativ cu țările din Vest, este mai bine plătit în România un inginer. Pornește de la 1000 de euro după primele câteva luni un inginer care demonstrează că vrea să facă meserie și ajunge la 2000 – 3000 de euro în câțiva ani. La 10 ani de experiență […] ia ușor 3000 de euro net în România și aici noi vorbim în condițiile în care încă nu au început marile șantiere. Și nu vorbim despre un an doi, ci de următorii 20 de ani”, a afirmat Cristian ERBAȘU, Președinte la Federației Patronatelor Societăților din Construcții.

#DĂREFRESHROMÂNIEI este mai mult decât un slogan de campanie prin care Universitatea Tehnică de Construcții București și-a concentrat toate eforturile de a crește numărul de înscrieri pe locurile disponibile în cele 7 facultăți ce fac parte din oferta educațională în 2021; este un îndemn spre progres, spre inovație și implicare din partea noilor generații, implicare ce se va traduce în resetarea României, din toate punctele de vedere.

Universitatea Tehnică de Construcții București organizează și anul acesta admiterea 100% online. Viitorii studenți se pot înscrie la una dintre cele 7 facultăți ale universității pe platforma dedicată lor: https://admitere.utcb.ro/.

Universitatea Tehnică de Construcții București oferă, pentru anul universitar 2021-2022, 965 de locuri cu finanțare de la buget, 120 de locuri finanțate din fondurile Universității și 670 de locuri în regim cu taxă pentru studiile universitare de licență. Programele de master pun la dispoziție 1000 de locuri, dintre care mai mult de jumătate sunt locuri cu finanțare de la buget.

Înscrieri între 7 iulie – 19 iulie

Admiterea la Universitatea Tehnică de Construcții București pentru studiile de licență se va derula online în perioada 7 – 19 iulie. Pentru toate programele de licență admiterea constă într-un concurs de dosare, pe baza rezultatelor de la bacalaureat.

Informații privind admiterea, cât și alte știri sunt disponibile pe site-ul https://admitere.utcb.ro/, dar și pe pagina oficială de Facebook a Universității (https://www.facebook.com/UTCBRO/).

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.