Iohannis îl susţine pe Cîţu în „scandalul revocării ministrului Nazare”: „Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”

2

Preşedintele Klaus Iohannis a avut prima reacţie în scandalul demiterii lui Nazare. Iohannis, care a semnat imediat decretul de revocare, susţine că premierul face evaluări și decide şi că acesta are sprijinul PNL și al Coaliției.

Klaus Iohannis a declarat vineri, comentând revocarea lui Alexandru Nazare de la Ministerul de Finanţe, că premierul are dreptul să îşi schimbe echipa când crede că lucrurile trebuie să meargă mai bine.

Iohannis a subliniat că Guvernul are susţinerea PNL şi a coaliţiei. „Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat. Iar dacă premierul a considerat că e necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face. Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului, are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a declarat preşedintele, întrebat dacă există sprijin pentru Executiv din partea PNL din cauza rupturii între conducerea partidului şi prim-ministrul Cîțu.

Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

 

Citește și
2 Comentarii
  1. ?????? spune

    & Își promova „proiectul” , „România Educată , ?

  2. ?????? spune

    @ Iohannis „a girat” înlocuirea unui ministru pe criterii clientelare, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.