Sistemul sanitar, zguduit de un nou scandal. Reactivi expirați, folosiți pentru analizele românilor!

Share:

Sistemul sanitar din România este zguduit de un nou scandal, după ce în spitalele de stat şi în cele private au fost descoperiţi reactivi chimici expiraţi. Aceştia erau folosiţi pentru analizele românilor.

În urma percheziţiilor care au avut loc joi în Bucureşti şi alte trei judeţe din ţară, poliţiştii au confiscat 250 de litri de reactivi chimici expiraţi. În ultimii ani, aceştia au fost vânduţi de o firmă spitalelor de stat şi celor privat. Astfel că, cei care şi-au făcut analize din 2017 şi până în prezent este posibil ca să fie afectaţi.

Potrivit Poliției Capitalei, în urma perchezițiilor a fost identificată și sigilată o cantitate de aproximativ 80 de litri de reactivi medicali. De asemenea, a fost ridicată cantitatea de 250 de litri de reactivi chimici care nu se mai aflau în termenul de valabilitate.

„Pentru toți reactivii medicali identificați s-au prelevat probe ce urmează a fi expertizate în vederea stabilirii calității și conformității”, au transmis polițiștii.

Reamintim că joi au fost făcute 19 percheziții în București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice.

Din probatoriul administrat rezultă presupunerea rezonabilă că, din anul 2017 și până în prezent, reprezentanții unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.