Ludovic Orban, favorit în cursa pentru Congresul PNL. Actualul lider PNL este susținut de 14 filiale, Florin Cîțu, doar de opt!

0

Care este scorul întrecerii dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru puterea din PNL? Actualul președinte al liberalilor are deja 14 filiale din 22 și 64% din delegați, pentru congresul din 25 septembrie, informează Realitatea.net.

Până în prezent s-au desfășurat alegeri interne în 22 de filiale județene, inclusiv organizațiile de sector din București.

13 dintre aceste filiale au votat rezoluții de susținere pentru Ludovic Orban care nu au fost schimbate în forurile statutare ale organizațiilor, plus Sectorul 6 care nu s-a poziționat la nivel de președinte, dar majoritatea membrilor filialei este pentru susținerea lui Ludovic Orban.

Mai important, din punct de vedere al numărului de delegați care vor reprezenta filialele la Congres, în urma consultărilor cu membrii filialelor respective, evaluarea internă arată un procent de 64% în favoarea lui Ludovic Orban.

Filialele care sunt menționate eronat cu susținere pentru Florin Cîțu sunt Botoșani, Timiș, Bacău, Alba, Constanța.

La Timiș, Alba și Constanța încă nu s-au desfășurat alegerile interne.

La Botosani a câștigat Costel Șoptică, candidatul susținut de Ludovic Orban, împotriva lui Dan Nechifor, susținut de Florin Cițu și Ggheorghe Flutur.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.