Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate de țară. Temperaturile vor depăși 40 de grade!

Share:

Cod galben si portocaliu de caniculă in jumatate de tara. Temperaturile vor depasi 40 de grade in urmatoarele doua zile.

Meteorologii ANM au actualizat avertizare meteo COD GALBEN de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. În următoarele două zile termometrele vor indica până la 40 de grade la umbră.

„Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice”,  a transmis ANM.

De asemenea, meteorologii ANM au emis avertizare COD PORTOCALIU de disconfort termic accentuat, caniculă.

„În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade.

În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare”, a anunţat ANM.

Marţi, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al
disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Miercuri, disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    Presedintele Iohannis impreuna cu doamna Mateescu vor declansa stare de urgenta caniculara

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.