Ciuperca albă, fatală pacienților infectați cu COVID-19

0

Infecţia cu ciupercă albă, Candida auris, identificată pentru prima dată în 2009, are consecinţe teribile în cazul pacienţilor cu coronavirus. Această ciupercă provoacă sângerări, infecții ale plăgilor și urechilor și are o rată de mortalitate de aproximativ 70%.

Persoanele infectate cu coronavirus sunt mult mai predispuse să dezvolte complicaţii dacă contractează şi această ciupercă. E cunoscut cazul unui bărbat de vârstă mijlocie care fost internat într-o unitate de terapie intensivă din orașul Kolkata din India.

Când starea sa s-a deteriorat, pacientul a fost intubat. Tratamentul care i s-a administrat includea, printre alte medicamente, şi steroizi, substanţe care reduc imunitatea și cresc nivelul de zahăr din sânge. După zile întregi petrecute în secţia de terapie intensivă, pacientul şi-a revenit şi era pe punctul de a fi externat, când medicul curant a descoperit că s-a infectat cu ciuperca albă, rezistentă la medicamente.

Vedem un număr crescut de pacienți cu infecție în timpul celui de-al doilea val de Covid-19. Există mulți oameni bolnavi la terapie intensivă și mulți dintre aceștia primesc doze mari de steroizi. Acesta ar putea fi motivul”, spune dr. Om Srivastava, un specialist în boli infecțioase din Mumbai, potrivit BBC.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.