Anunțul așteptat al Agenţiei Europene a Medicamentului: „Vaccinarea cu două doze anti-covid, indispensabilă în asigurarea protecţiei împotriva variantei Delta!”

0

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că vaccinarea cu două doze de ser anti-covid este indispensabilă în asigurarea protecţiei împotriva variantei Delta.

Agenţia Europeană a Medicamentului îndeamnă statele membre UE să-şi accelereze campania de vaccinare, precizând faptul că vaccinarea cu două doze de ser anti-covid este indispendabilă în asigurarea protecţiei împotriva variantei indiene.

”Date preliminare sugerează că două doze de vaccin împotriva covid-19 (…) sunt necesare în vederea furnizării unei protecţii adecvate împotriva variantei delta. Respectarea programului vaccinării recomandat este indisprensabilă în vederea beneficierii de cel mai înalt nivel de protecţiue”, anunţă într-un comunicat Agenţia Europeană a Medicamentului.

Ameninţarea tulpinilor mutante şi restricţiile anunţate de tot mai mule ţări nu face ca ritmul vaccinării să crească în România. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că peste 15.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar aproape 9.700 dintre acestea au primit prima doză.

1. Total persoane vaccinate: 4.846.629;

2. Persoane vaccinate cu schemă completă: 4.683.597;

3. Doze administrate în ultimele 24 de ore: 15.036;

4. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 9.170.950.

Potrivit CNCAV, 15.036 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea 9.669 au primit prima doză.

Totodată, au fost raportate 11 reacţii adverse: şase la vaccinul Pfizer, trei la Johnson & Johnson şi câte una la Moderna şi AstraZeneca. CNCAV menţionează că 56 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.