Dan Barna avertizează PNL: Campania electorală din partid afectează Coaliția!

Share:

Partidele din Coaliţie au alegeri interne în acest an. Florin Cîţu şi Ludovic Orban se bat în PNL, iar Dan Barna şi Dacian Cioloş se luptă pentru supremaţie în USR-PLUS, ca trambulină pentru candidatura la Preşedinţie.

Co-preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, cataloghează drept „mai vizibilă şi mai spumoasă” campania electorală internă din PNL faţă de cea pentru alegerile interne din USR-PLUS şi afirmă, răspunzând unei întrebări, că această campanie afectează coaliţia aflată la guvernare. El dă exemplul unui proiect de lege cu impact asupra economiei despre care spune că nu este dezbătut din cauză că „există în interiorul celui mai mare dintre parteneri puncte de vedere diferite”.

„Este una vizibilă, este una mult mai vizibilă şi chiar mi-au spus mai mulţi oameni din zona media, din zona de analiză politică, că se aşteptau să fie mult mai gălăgioasă campania electorală din USR-PLUS şi sunt surprinşi că, de data aceasta, e mult mai vizibilă şi mai spumoasă, să spun aşa, dezbaterea din PNL”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24. 

Întrebat dacă pregătirea pentru alegerile interne din PNL afectează coaliţia, Barna a răspuns afirmativ.
„Într-o oarecare măsură da, nu pot să spun că nu se întâmplă lucrul acesta. Prin faptul că multe decizii de reformă din programul de guvernare – vorbesc acum de cele care ne preocupă pe noi, pentru că lupta din PNL e legitimă – sunt întârziate. (…) În Parlament, foarte multe dintre iniţiativele… să vă spun una care e chiar complicată şi care exact datorită campaniei electorale din PNL a fost blocată: acea lege a PSD-ului prin care nu pot fi vândute participaţii minoritare ale statului, ceea ce împiedică listarea la bursă a unor companii, ceea ce împiedică exact acea dezvoltare economică şi sprijin pentru zona economică pe care noi am promis-o. Există un acord în coaliţie, toată lumea-– şi PNL, şi UDMR şi noi suntem de acord că acea lege comunistă prin care statul nu-şi poate administra resursele trebuie schimbată – iată că, din păcate, în PNL fiind puncte de vedere diferite, din păcate, nu s-a întâmplat lucrul acesta şi până la toamnă avem acest blocaj pe un subiect foarte sensibil şi foarte important asupra căruia, culmea, nu există diferend la nivelul liderilor coaliţiei, dar există în interiorul celui mai mare dintre parteneri puncte de vedere diferite care au blocat această activitate de deblocare economică”, a afirmat Dan Barna.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.