Avertisment: Valul patru al pandemiei de Covid-19, mai aproape decât se estima în România!

0

O analiza MedLife confirmă că majoritatea a trecut prin boală fără să fi ştiut, iar un nou val ne va afecta din cauza ratei reduse de vaccinare.

Gradul de imunizare colectivă la nivel urban, în România, este de peste 60%, pondere care poate explica scăderea numărului de cazuri noi din ultimile luni.

“Este doar o chestiune de timp până când România va trece prin valul 4 al pandemiei, de această dată provocat de tulpina Delta, care se dovedeşte a fi mult mai contagioasă. Riscurile sunt foarte mari din cauza numărului foarte mic de persoane vaccinate, comparativ cu alte ţări în care valul a demarat în fortă. Întrebarea nu este dacă vom avea un nou val, ci doar când. Aşa cum am estimat încă din aprilie, când ne aflam în fruntea vaccinărilor la nivel european, avem sub 30% din locuitori vaccinaţi, ceea ce reprezintă mai puţin de jumătate faţă de media din Europa, în condiţiile în care majoritatea ţărilor europene sunt aproape de ţinta de a vaccina 70% din populaţie. Iar dacă ne uităm în top, vedem că Islanda, Belgia, Olanda au peste 80% din locuitori imunizaţi prin vaccin”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Analiza indică faptul că imunizarea colectivă, dobândită fie în urma expunerii la infecţia COVID-19, fie în urma vaccinării este 64% în mediul urban mare din România, respectiv de 59% în mediul urban mic. Deşi cifrele par apropiate, există o diferenţă mare în ceea ce priveşte rata de vaccinare şi numărul real al infectărilor între cele două zone.

Totodată, studiul MedLife evidenţiază faptul că nivelul de anticorpi neutralizanţi rezultaţi din imunizarea naturală nu este la fel de mare precum în cazul celor care au trecut prin boală şi s-au şi vaccinat.

Conform medicilor MedLife, din rândul persoanelor cu antecedente COVID, dar care nu s-au vaccinat, doar 6% din locuitorii oraşelor mari şi respectiv, 2% din locuitorii oraşelor mici prezintă un titru de anticorpi neutralizanţi (>=3950 AU/ mL).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.