Eurodeputatul Maria Grapini a premiat, la Florența, 15 români care au reușit în profesia lor, în Italia: “Am putut află problemele lor și durerea sufletească pentru că se simt abandonați!”

0

La invitația Asociației românilor uniți din Toscana (Associazione rumeni uniti Toscana), președinte Stela Tomoioagă, europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a fost prezent, duminică, 18 iulie, la Florența, in calitate de invitat de onoare, pentru a acorda premii unui numar de 15 români care au reușit în profesia lor, în Italia.

Am avut o duminică încărcată, dar care mi-a adus bucurii sufletului. Am început cu slujba la biserica românească, apoi am fost la Gala A.C.T.( antreprenoriat, cultură, tradiții) unde am întâlnit peste 100 de români. Am premiat 15 români și am fost onorată să primesc trofeul Galei! Am stat șase ore împreună cu români minunați din Italia și am putut află problemele lor și durerea sufletească pentru că se simt abandonați!  Să fim uniți cei de acasă cu cei plecați în alte țări! Am fost primită tradițional, cu pâine și sare! M-am bucurat mult că la acțiune au participat și reprezentanți ai administrației locale italiene și reprezentanții Consulatului Român din Florența! Felicit organizatorii! A fost o acțiune de excepție!”, a mărturisit, emotionata, eurodeputata umanistă, Maria Grapini.

Potrivit eurodeputatului Grapini, numitorul comun la discutia pe care a avut-o cu peste 100 de romani a fost sentimentul ca sunt uitati, parasiti.  ”Consulatele functioneaza prost, oamenii sunt pusi sa astepte luni de zile pentru un document chiar si atunci cand sunt urgente, spre exemplu in cazul deceselor”, a punctat Maria Grapini, a carei implicare totala in privinta problemelor romanilor din diaspora este arhicunoscuta.

 „Personal, doresc să revină acasă, în Romania noastră, unde este atâta nevoie de fiecare dintre ei! Pentru asta trebuie însă să le oferim încredere că se poate să-și pună în valoare competențele și că pot avea un trai bun alături de familiile lor!”, a mai spus Maria Grapini, o susținătoare ferventă a antreprenoriatului, culturii și tradițiilor românești.

„Gala premiilor ACT” (Antreprenoriat-Cultură-Tradiții) a avut loc, în perioada 17-19 iulie 2021, la Florența, cu scopul de a fi cât mai aproape de conaționalii noștri, de a premia și promova atât mici cât și mari antreprenori români din Diaspora, oameni care, în ciuda faptului că sunt departe de țara lor, continuă să ne facă cunoscută istoria și tradițiile și să promoveze cu succes cultura românească dincolo de hotare.

Premiile au fost acordate pe cele trei categorii, și anume: Antreprenoriat (Chirilă Emanuel-IT, Reileanu Florentina – Lanț de magazine cu produse românești, Drăgușinoiu Elena Mihaela – Florării, Berecici Miriana – creator parfumuri). Cultură ( Enache Aurelia – Poezii, Pușcaș Mihaiela Claudia – Proză, Balau Aurelia – Pictură, Pop Cristina – Fotograf) și Tradiții (Neacșu Mihaiela – Creator costume populare, Grad Liliana – Hand Made, Gherman Mihaela, Anghel Monica și Kelemen Mirela – Soliste de muzică populară, doine).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.