Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila: Autoritățile sunt pregătite deja de valul patru reprezentat de tulpina Delta!

0

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că autoritățile sunt pregătite deja de valul patru reprezentat de tulpina Delta.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că a observat că numărul cazurilor cu această variantă e în creștere. „Ne pregătim de valul patru încă de la finalul valului trei. Ce trebuie să fim conștienți e că și în țările în care au crescut cazurilor nu a crescut semnificativ. Chiar dacă au crescut cazurile, persoanele vaccinate nu au risc.

Tulpina delta e la fel de contagioasă în orice țară. În acest momet numărul de infectări e în creștere. Există localități unde sunt mai multe cazuri de zece, dar există semne de răspândire comunitară. Ne așteptăm să crească numărul de cazuri și în România.

Nu pot să spun că o să fie reluate restricțiile”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, la postul Digi24.

Andrei Baciu anunţă că în curând varianta Delta ar putea face probleme şi în România. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că mai avem la dispoziţie doar câteva săptâmâni să ne pregătim de valul patru al pandemiei.

„Mai sunt câteva săptămâni, inclusiv pe estimările și pe predicțiile pe care le avem de la INSP și dacă ne uităm în alte părți. Spre exemplu, în UK, la începutul lunii mai erau foarte puține cazuri cu această variantă Delta și a ajuns în mai puțin de două luni să câștige foarte mult teren și să ducă la amplificarea numărului de cazuri. Deci, vorbim de 6-7-8 săptămâni în care am putea să nu avem probleme din cauza variantei Delta, dacă ne uităm și la ce se întâmplă în alte părți la nivel european. Vedem Anglia, Portugalia, Spania”, a spus Baciu la digi24.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.