Lidera opoziției din Belarus, întrevedere la Washington cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken

Share:

Secretarul de stat american Antony Blinken a avut luni la Washington o întrevedere cu lidera în exil a opoziţiei din Belarus Svetlana Tihanovskaia, care a cerut Washingtonului să intensifice presiunea asupra regimului de la Minsk pe care îl acuză că ar fi falsificat alegerile din 2020, relatează AFP.

„I-am mulţumit pentru sprijinul său faţă de aspiraţiile democratice din Belarus”, a scris pe Twitter Tihanovskaia, dupã întrevederea cu şeful diplomaţiei americane.

”Am cerut SUA sã intensifice ajutorul pentru societatea noastră civilă, sã accentueze presiunea economică şi politicã asupra regimului şi să ceară Rusiei sã aibă un rol constructiv pentru soluţionarea crizei”, a adăugat ea.

Şeful Departamentului de Stat, în semn de sprijin pentru opozanta belarusã în exil, s-a alãturat unei întrevederi între aceasta şi numãrul trei al diplomaţiei americane Victoria Nuland, cunoscută pentru poziţiile sale foarte critice la adresa Moscovei.

Blinken şi Tihanovskaia „au discutat despre represiunea în curs” impusã de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Statele Unite îşii vor continua (eforturile) de a fi alături de poporul belarus şi aspiraţiile sale în materie de drepturi ale omului, democraţie ş de aspiraţiile euro-atlantice mai extinse”, a declarat el presei.

În afarã de întrevederile avute cu Antony Blinken şi Victoria Nuland, Svetlana Tihanovskaia se va întâlni marţi cu înalţi oficiali ai Casei Albe.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.