Creștere alarmantă a numărului cazurilor de Covid. Italia ar putea fi închisă!

0

Varianta Delta face ca numărul contaminărilor să crească în Italia, miercuri fiind 4.259 de cazuri noi faţă de 3.558 din ziua precedentă.

Se va da liber la călătorii pentru cei 38 de milioane de italieni care şi-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde. În schimb, libertăţile sunt limitate pentru cei care nu s-au vaccinat sau nu au avut COVID-19, precum şi pentru cei care nu vor să dea 20 de euro pentru un test de fiecare dată când vor să iasă la o pizza sau la un film, scrie La Stampa.

Varianta Delta face ca numărul contaminărilor să crească în Italia, miercuri fiind 4.259 de cazuri noi faţă de 3.558 din ziua precedentă. În aceste condiţii, ori se revine la închidere, ori se încearcă limitarea infectărilor permiţând doar celor imunizaţi sau celor care au un test COVID negativ să intre în locurile aglomerate. Aşadar, accesul în cinematografe şi teatre, la meciuri şi concerte mari, în mijloace de transport şi discoteci, piscine şi săli de sport, congrese şi, poate, chiar şi baruri şi restaurante în interior se va face doar cu certificatul verde.

Pentru a nu-i discrimina pe tinerii care ar fi vrut să se vaccineze dar nu au putut din lipsa serurilor, statul le-ar putea oferi teste COVID gratuite.

Cerinţele pentru obţinerea certificatului verde sunt: ambele doze de vaccin făcute, test negativ sau dovada vindecării de COVID-19. Nu este nevoie de certificat pentru copiii sub 12 ani.

De luni, în cazul în care nu vor fi schimbări de ultima oră, certificatul verde va fi eliberat numai după finalizarea ciclului de vaccinare, adică după a doua doză sau după doza unică în cazul serului Johnson&Johnson.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.