PSD, atac dur la Iohannis în „scandalul Cîțugate”

0

Partidul Social Democrat a emis joi un comunicat referitor la cazul documentului cu antetul guvernului în care erau detaliate pentru membrii PNL susţinători ai lui Florin Cîţu metodele şi liniile de campanie electorală în vederea alegerilor din interiorul partidului, programate pe 25 septembrie.

Social-democraţii (PSD) numesc cazul „Cîţugate” şi susţin că fapta premierului se înscrie în sfera penală, iar preşedintele Iohannis, pentru că a girat guvernul Cîţu şi nu se implică în acest scandal, este considerat complice de rivalii politici.

„Lipsa de reacție a președintelui Iohannis în „scandalul Cîțugate” îl face complice la culpa premierului.

PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își întrerupă concediul pentru a interveni în scandalul „CÎȚUGATE” referitor la utilizarea ilegală a resurselor umane și financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Având în vedere că această acțiune se circumscrie infracțiunii de corupție prevăzută la art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, lipsa unei reacții din partea președintelui Iohannis, care a girat personal Guvernul Cîțu, îl face complice la această culpă morală și legală și îi anulează discursul său anterior prin care condamna public corupția la nivel înalt.

Este evident că premierul a cunoscut conținutul punctajului politic enunțat sub sigla Cancelariei sale și a aprobat transmiterea către liderii politici ai PNL. Logica elementară spune că, dacă numele premierului și antetul Guvernului ar fi fost folosite fără știrea sa în scop politic, reacția firească ar fi fost de a dispune o acțiune de control intern pentru identificarea și sancționarea persoanelor responsabile.

De asemenea, postările pe rețelele sociale și declarațiile publice ale liderilor PNL menționați în scrisoare au urmat cu acuratețe indicațiile din documentul transmis de la Guvern, ceea ce confirmă autenticitatea acestuia.

Mai mult, chiar dacă documentul nu a fost înregistrat la Registratura Cancelariei Prim-Ministrului, detaliile informatice care se regăsesc în structura fișierului confirmă faptul că a fost transmis de la Guvern, de către un angajat al acestei instituții care este plătit din bani publici”, scrie în comunicatul trimis de Biroul de Presă al PSD.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.