Proteste reprimate cu violență în Cuba. Administrația Biden, sancțiuni împotriva regimului de la Havana

0

Administrația Biden a luat joi primele măsuri concrete împotriva regimului de la Havana, ca reacție la reprimarea protestelor istorice care au cuprins țara. Casa Albă a anunțat sancțiuni ce îl vizează pe ministrul apărării de la Havana, Alvaro Lopez Miera, dar și o unitate a forțelor speciale cubaneze, cunoscută sub numele de „Boinas Negras” (Beretele negre), este învinuită de abuzuri în privința drepturilor omului, relatează CNN.

Sancțiunile marchează primul răspuns semnificativ al administrației americane la protestele de pe insulă și vin după ce grupuri ale comunității cubaneze din SUA și unii membri ai Congresului au criticat executivul american pentru că nu a avut o abordare suficient de dură față de regimul cubanez.

Președintele Joe Biden spune că demersurile administrației sale sunt „doar începutul”, iar Statele Unite vor continua să sancționeze persoanele responsabile de „opresiunea asupra poporului cubanez”.

„Condamn fără echivoc detențiile în masă și procesele-mascaradă care îi bagă pe nedrept la închisoare pe cei care au îndrăznit să vorbească. Este o încercare de a intimida și de a amenința poporul cubanez pentru a-l face să tacă”, a arătat Joe Biden într-un comunicat.

„Astăzi, administrația mea impune noi sancțiuni care vizează elemente ale regimului cubanez responsabile de această represiune – șeful armatei cubaneze și divizia Ministerului cubanez de Interne care conduce represiunea – pentru a-i trage la răspundere pentru acțiunile lor”, a anunțat Joe Biden.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.