Raed Arafat anunță noi restricții din 6 august: „Pașaportul Covid”, obligatoriu pentru cei care vor să intre în baruri, restaurante, locații sportive, muzee și teatre!”

0

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, vineri, că autorităţile iau în calcul posibilitatea ca accesul în cinematografe sau muzee să se facă doar cu „pașaportul” Covid-19.

Raed Arafat anunţă ce noi restricţii se pregătesc în România, în condiţiile în care alte state europene, precum Italia, permisul de sănătate va fi obligatoriu pentru persoanele care vor să intre în baruri, restaurante, piscine, locații sportive, muzee, teatre începând din 6 august.

„Sincer, având în vedere problema sănătății publice, nu. De ce nu? Ți se dau mai multe variante. Te vaccinezi, te testezi sau, dacă ai trecut prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile, cam asta e regula europeană. Dacă nu ești vaccinat, te testezi. Deci este o alternativă, față de cine este discriminarea?

Față e cei care nu vor sub nicio formă nici măcar să se testeze? Aici devine protecție sanitară, nu mai este discriminare. Există foarte multe argumente în acest sens”, a explicat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24.

„Mai mult, noi cu asta permitem activităților economice să se desfășoare – poate cu o limitare oare, dar nu cu o limitare cum a fost înainte când nu avem vaccinul și când nu puteam să facem aceste lucruri. Acum se pare că există mai multe țări care acceptă această soluție ca să nu aibă un impact economic major cum a fost în perioadele de lockdown total”, a adăugat Arafat.

De altfel, şeful DSU a dat de înţeles că astfel de măsuri ar putea fi aplicate în România dacă va creşte numărul de infecţii cu COVID-19.

„Dacă începe să crească numărul de infectați, ajungi la astfel de soluții. Da, este posibil, în loc să închizi totul. Dacă ajungem peste 3 la mie, vom ajunge să spunem că în interiorul restaurantelor scădem capacitatea, închidem, nu permitem să se deschidă. Ori o să permitem capacitate mai mare, dar cu condiția că cei care intră să ne asigurăm că nu transmit, că nu sunt bolnavi și așa mai departe. Există astfel de abordări”, a explicat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.