PSD îl somează pe premierul Cîțu: „Să facă un pas în spate şi să-şi delege atribuţiile până la Congresul PNL!”

0

Partidul Social Democrat îi solicită premierului Florin Cîţu să facă „un pas în spate” şi să-şi delege atribuţiile, conform legislaţiei în vigoare, în perioada campaniei electorale pentru şefia PNL.

„Delegarea atribuţiilor de premier către un alt membru al Guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alţi premieri ai României. Nu credem că preşedintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare”, argumentează social-democraţii, într-un comunicat de presă transmis luni.

Potrivit PSD, în acest fel guvernarea va fi ţinută departe de „scandalul uriaş” generat de lupta pentru putere din PNL.

„Scandalul ‘Cîţugate’, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum şi pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru şefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîţu nu mai are capacitatea de a-şi exercita atribuţiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităţilor locale tăiate de pe lista rectificării bugetare. Cerem ca preşedintele Iohannis să îşi întrerupă îndelungata vacanţă pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecţie a guvernării României faţă de interferenţele toxice produse de scandalul politic din PNL”, transmit social-democraţii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.