Sebastian Burduja, revoltat de comportamentul lui Clotilde Armand: „Când am dat jos PSD eram buni. După ce s-a văzut primar, cu voturile PNL, a uitat de orice parteneriat!”

0

Încă din prima zi a mandatului său, Clotilde Armand, a dorit să transforme Primăria Sectorului 1 într-o feudă personală. Fără parteneri, aliați, responsabilitate, decență, respect față de sutele de mii de locuitori ai sectorului 1… Doar interminabile scandaluri și o luptă totală împotriva celor care se opun obsesiei sale de a controla, după bunul plac, totul. 

Criza gunoaielor continuă de luni bune în disprețul mesajelor la dialog ale PNL Sector 1, nimeni altul decât partenerul/aliatul său din Consiliul Local Sector 1. Liberalii din Sectorul 1, conduși de Sebastian Burduja, vor purta pentru mulți ani „vinovăția” de a o fi propulsat pe Clotilde Armand în fruntea Primăriei Sectorului 1. Fără aportul și implicarea acestora, fără campania electorală asiduă dusă printre oameni, fără demontarea tuturor diversiunilor și prezentarea jafurilor toxicei administrații PSD-Tudorache, fără renunțarea de către liberali, în interesul bucureștenilor, la propriul candidat la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand nu ar fi ajuns niciodată primar al celui mai bogat sector al Capitalei.

Liberalii au cerut în schimb normalitate. Și, implicit, o administrație eficientă, transparentă în care singurii care primează sunt cetățenii din sector. Ce a urmat? Un haos total, generat de Clotilde Armand care a început războaie cu adversari mai mult sau mai puțin imaginari. Dacă în cazul Romprest lucrurile pot fi de înțeles în condițiile în care primarul sectorului 1 dorește să colaboreze (prietenii știu de ce!) cu propria firmă de curățenie, reacția sa furibună, atacurile deșănțate la adresa consilierilor PNL și a viceprimarului liberal, Ramona Porumb, lăsată opt luni fără nicio atribuțuie!, reprezintă, de departe, o dovadă de incorectitudine și iresponsabilitate crasă, de netolerat. Principiile nu se negociază. Asta nu a înțeles doamna Clotilde Armand care va continua, în mod cert, războiul cu toți cei care se vor opune fanteziilor sale și luptelor sale cu toată lumea! Ce mai conteză că a ajuns primar datorită liberalilor din Sectorul 1? Aceștia au devenit peste noapte, nu-i așa, “partenerii PSD”?

Reacția liderului PNL Sector 1, Sebastian Burduja, de la finele săptămânii trecute,  la avalanșa de minciuni, jigniri și manipulări marca Clotilde Armand, nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni. Dar, oare, cât mai contează, astăzi, pentru Clotilde Armand argumentele, apelurile la responsabilitate, cetățenii și, implicit, adevărul?

„A fost o săptămână grea pentru familia mea. Când voi avea puterea sa scriu acele rânduri, va voi spune de ce. Deocamdată, legat de ziua de ieri (vineri-n.r.), nu pot sa nu observ, cu mâhnire, șirul lung de minciuni, jigniri și manipulări la adresa mea și a colegilor mei din PNL Sector 1. Sunt dator să vă spun câteva lucruri.

Pentru un pumn de like-uri, oameni pentru care am făcut campanie fac un joc de imagine pur si simplu mizerabil. E ușor a încerca sa păcălești lumea cu vadimisme de tipul “jos Mafia, sus Patria” si îndelung răcnitul și răsuflatul “USL”, din disperarea de a găsi scuze pentru propria incompetenta, dublata de vanitatea de a avea întotdeauna dreptate.

Nu (re)cunoasteti (încă) personajul? E OK, timpul are darul să scoată adevarul și caracterele la iveală (ne-au avertizat, e drept, foștii colegi ai dânsei, de care s-a folosit si pe care i-a exclus pe parcurs…poveștile lor sunt publice).

Când am dat jos PSD eram buni, noi, “partenerii” din PNL. După ce s-a văzut primar, cu voturile PNL, a uitat de orice parteneriat.

Este fără precedent să ții in mod abuziv si aberant un viceprimar de opt luni de zile fără nicio atribuție, pentru ca ai pixul de primar in mana si, nu-i asa, iti permiți orice.

Iti permiți sa-i faci pe “parteneri” in ședințele de consiliu “analfabeti”, “infractori”, “schizofrenici” și sa nu-ți ceri niciodata scuze, ca doar esti primar si nu dai doi bani pe dialog, pe bun simț, pe cei șapte ani de-acasa.

Îți permiți sa pleci din ședințele de consiliu local dupa zece minute, fara sa te sinchisești sa iti susții propriile proiecte, dar te plângi ca “partenerii chiulesc”.

Îți permiți sa blochezi in modul cel mai ticălos proiecte pentru oameni, cum este Centrul pentru copii cu Sindrom Down, doar pentru pacatul de a fi fost susținute de “parteneri”. Dar apoi tot tu ieși pe Facebook si te lauzi cu ele.

Culmea tupeului, dupa toate acestea, este sa te plângi tot tu de lipsa unui parteneriat. Dar de tupeu nu ducem lipsa in politica românească. Ne lipsește bunul simț: acela însă ori il ai, ori nu il ai.

Ca sa fie clar pentru toata lumea: PNL susține toate demersurile legale pentru recuperarea tuturor prejudiciilor la bugetul local si pentru rezolvarea crizei gunoiului din Sectorul 1. Da, inclusiv o acțiune de reziliere in instanta. Dar aceasta trebuie făcută ca la carte, iar proiectul de ieri nu era: chiar directia juridică din Primărie a semnalat asta. Daca nu respectăm milimetric litera legii, buni de plata vor fi tocmai cetățenii sectorului 1. Cei care s-au saturat si de gunoaie pe străzi, si de scandal.

PS Înțeleg “pe surse”, pentru ca pe noi nu ne-a informat nimeni oficial, ca exista o noua firma selectata pentru a face curățenie in sectorul 1, pe perioada stării de alerta. Foarte bine. Intreb public: despre ce firma este vorba, pe ce criterii a fost selectata si la ce costuri prestează?”, a precizat, pe pagina de Facebook, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.