Fostul director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, achitat! Și, totuși, cine răspunde pentru cei șase ani de umilință și acuze nefondate la adresa acestuia?

0

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost achitat, definitiv, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Informatia a trecut, oarecum, neobservată! Nu a captat (semnificativ) interesul unor jurnalisti avizi doar de senzational și de știri negative. Un profesionist în domeniul silviculturii a fost umilit, acuzat, ironizat, bagatelizat, timp de șase ani, într-un proces în care s-a urmărit obsesiv decredibilizarea acestuia! Și Curtea de Apel Brașov l-a declarat nevinovat! Nevinovat!!!

Dacă facem o comparație între zarva acuzațiilor la adresa lui Crăciunescu și liniștea care a urmat achitării sale, vom vedea cât de mare sunt lichelismul și impostura în această țară! S-a sărit furibund la gâtul unui om, iar astăzi, niciunul dintre acuzatorii săi nu are dramul de decență de a recunoaște că a greșit!

Trimis în judecată, în ianuarie 2015, Adam Crăciunescu, deținea funcția de director general al Romsilva. Imediat, s-a cerut demisia/demiterea acestuia, deși acesta depășise toți indicatorii de performanță stabiliți de Consiliul de Administrație. Venirea Guvernului Cioloș a adus în fruntea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor tandemul de tristă amintire Cristiana Pașca Palmer-Erika Stanciu. Cele două doamne aterizate, în fruntea acestui minister, pe criterii ce excludeau cu brutalitate competența, au declanșat un atac furibund, prin intermediul mass-media, la adresa lui Adam Crăciunescu. Acesta, deși mai avea mandat în fruntea Romsilva, până în 2018, a fost supus unor acuze deșănțate, care l-au afectat nu numai pe el, dar și familia sa. “Drujbarul șef”, “coruptul corupților”, omul care a trădat interesele Romsilva și care a aderat, chipurile, la un grup infracțional, cum era prezentat Crăciunescu, în articole defăimătoare pe site-uri obscure, era lovit sistematic de așa-zișii jurnaliști care uitaseră de prezumția de nevinovăție.

Jalnica ministresă Cristian Pașca Palmer, susținută de Erika Stanciu, a luat decizia demiterii lui Crăciunescu din CA al Romsilva. Pe criterii, evident, de integritate! Un omcu coloană vertebrală, acesta și-a depus mandatul și din funcția de director general al Romsilva. Vechiul CA al Romsilva, format din profesioniști sută la sută care redaseră credibilitatea și turaseră motoarele profitului la această importantă Regie Națională, precum Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș, sau Sorin Ciobanu, directorul Direcției Silvice Suceava, a fost schimbat în totalitate. Pe motiv de incompatibilitate. Incompatibilitate, probabil, cu incompetența crasă a așa-zișilor tehnocrați conduși pe atunci de Cioloș.

A avut colegi care l-au susținut. Din fericire, mulți au crezut în nevinovăția lor. Alții, s-au bucurat de problemele acestuia, și l-au ocolit în această perioadă! Acesta a crezut, însă, în dreptatea sa și în justiție, până la capăt! Nu știu ce-i va rezerva viitorul lui Adam Crăciunescu. Însă, faptul că acest om a fost achitat de acuzații ridicole reprezintă tot ceea ce contează! Pentru că adevărul a primat, iar imaginea sa a fost spălată de judecători!

O uriașă bilă alba tuturor celor din Romsilva și nu numai din Romsilva care, în momentele grele, l-au susținut, dezinteresat, pe Adam Crăciunescu. Și care au crezut în nevinovăția sa.

Astăzi în mass-media este liniste! Subiectul nevinovăției/achitării lui Adam Crăciunescu nu mai prezintă interes! Au rămas, însă, pe internet, zeci de articole defăimătoare la adresa lui Adam Crăciunescu! Făcut în fel și chip! Atacat furibund! Spre cinstea lui, acest om a rămas în picioare și a avut puterea de a duce războiul până la capăt!

Până la urmă, Adam Crăciunescu a învins impostura, lichelismul și un dosar fabricat de DNA.

S-a făcut dreptate în privința unui om (nici nu mai contează numele lui!) și asta este tot ce este important astăzi!  Faptul că acest om a fost achitat de acuzații ridicole reprezintă tot ceea ce contează! Pentru că adevărul a primat, iar imaginea sa a fost spălată de judecători!

I. Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.