Premierul Cîțu pune „punctul pe i”: „Record de investiții în anul 2021!”

0

Florin Cîțu a declarat că este mulțumit de felul în care a fost gestionat bugetul de stat. Premierul a anunțat că unitățile administrativ teritoriale se vor putea împrumuta cu 130 de miliarde de la trezorerie.

Florin Cîțu a declarat că unitățile administrativ teritoriale se vor putea împrumuta cu 130 de miliarde de la trezoreria de stat.

„În ședința de guvern de azi am aprobat o ordonanță de urgență prin care vom da posibilitatea unităților administrativ teritoriale să se împrumute de la Trezoreria Statului cu 130 de miliarde de lei. Am adoptat hotarârea de Guvern pentru ajutorarea unităților școlare din localitățile afectate de inundații, pentru refacerea infrastructurii școlare pentru 12 unități afectate” a afirmat premierul.

Florin Cîțu a mai vorbit și despre măsurile de relaxare care se impun în privința desfășurării activităților în aer liber.

„Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august, totuși „relaxare” e un cuvânt mare. Se permite participarea la evenimente publice în aer liber până la 75 de mii de persoane, în localitățile cu incidență de maximum 2 la mia de locuitori, participanții trebuie sa fie imunizați vaccinați sau testați. Activitățile din baruri se pot desfășura la capacitate maximă, în contextul în care incidența este de 2 la mie, între orele 17-2 dimineața ”, a precizat Cîțu.

Premierul s-a declarat, de asemenea, extrem de mulțumit de investițiile făcute de administrația locala și centrală.

„Investițiile sunt la un nivel record, însă dacă mă uit la execuția bugetară se poate mai mult. Trebuie revăzut modul în care a fost programată execuția bugetară. Am spus colegilor să revizuiască. Avem un an record de investiții, vom atinge rezultatul la finalul anului.”

Premierul Cîțu a discutat despre măsura pentru impozitarea bacșișului din industria horeca.

„Vreau să discut această măsură și cu cei care primesc bacșișul. Cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Vreau să știu care va fi impactul direct”, a mai adăugat premierul Cîțu.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.