Alarmant: Tulpina Delta a devenit dominantă la nivel național!

0

Încă două oraşe din România confirmă primele cazuri de infectare cu tulpina Delta. Este vorba despre Galaţi şi Timişoara. În ambele cazuri este vorba despre persoane care nu au fost vaccinate anti-covid.

Prefectura Galaţi anunţă, joi, confirmarea primului caz de infectare din acest judeţ cu tulpina indiană. Potrivit primelor informaţii,  este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, nevaccinat, care s-a întors din Marea Britanie pe 11 iulie.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani s-a carantinat în comuna Tuluceşti imediat după ce s-a întors din Marea Britanie, iar pe 16 iulie a început să aibă primele simptome specifice bolii.

În data de 18 iulie a sunat la 112 şi a cerut ajutor medical, fiind preluat de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase. În  urma analizelor, a fost diagnosticat cu tulpina Delta. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi are o stare generală bună.

Un caz similar a fost confirmat şi la Timişoara. Şi aici a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Delta de COVID-19 la un bărbat care nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus şi nici nu are istoric de călătorie în ţări din zona roşie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.