Nicușor Dan, implicare totală. Pregătirea populației în caz de situații de urgență, o altă prioritate a primarului general!

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să adopte în şedinţa din 2 august un proiect de hotărâre privind colaborarea municipalităţii cu Crucea Roşie pentru activităţi pregătire a populaţiei în caz de situaţii de urgenţă.

Proiectul prevede încheierea unei parteneriat între Municipiul Bucureşti şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în vederea reducerii riscurilor de dezastre în comunitate, iar primarul general este împuternicit să semneze un protocol de colaborare.

Obiectivul acestui parteneriat îl reprezintă organizarea şi desfăşurarea în comun Crucea Roşie din România şi Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii a municipalităţii şi structurile aflate în coordonarea acesteia de activităţi de pregătire şi prevenţie pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Conform protocolului, printre altele, se vor organiza cursuri de prim ajutor şi privind reacţia în situaţii de urgenţă pentru populaţie, se vor efectua exerciţii privind asigurarea supravieţuirii în situaţii critice, se vor elabora şi implementa proiecte, inclusiv în colaborare cu structuri cu atribuţii similare din ţări ale Uniunii Europene, în vederea înzestrării materiale, pregătirii populaţiei, dar şi a personalului propriu pentru intervenţia în situaţii de urgenţă generate de dezastre.

De asemenea, se urmăreşte cooperarea în vederea identificării unor posibilităţi de utilare şi completare a stocurilor din depozitele de intervenţie în caz de dezastru, precum şi pentru dezvoltarea unor modalităţi de colaborare pe managementul populaţiei, restabilirea legăturilor familiale şi procedurile aferente.

Protocolul urmează să fie semnat pentru o perioadă de 3 ani şi poate fi prelungit prin act adiţional.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.