Președintele Iohannis, un nou apel către români: „Acest virus a făcut și continuă să facă victime. Pandemia nu s-a încheiat!”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a revenit în spaţiul public miercuri seară, cînd a decorat medici și asistenți medicali cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei.

Klaus Iohannis a chemat zeci de medici si asistenti medicali cu prilejul Zilei Nationale a Ambulantei pentru a-i decora, la Palatul Cotroceni. Din cauza pandemiei, evenimentul a avut loc în curtea Palatului.

„28 iulie, ziua care vă este dedicată, stă sub semnul sacrificiilor. Uneori obosiți, sunteți gata mereu să salvați oameni. Sunteți cei care duceți permanent o luptă epuizantă, contracronometru, care face diferența între viața și moarte.

În ultimul ani și jumătate, eforturile dumneavoastră au fost intensificate la maximum. Acum 18 luni, nimeni nu era pregătit pentru teribile perioadă care a urmat. Deși sunteți în prima linie, dumneavoastră v-ați făcut datoria cu profesionalism, dăruire și dragoste față de oameni. Ați reprezentat avanpostul, fiind primii în contact cu pacienții de COVID.

Dumneavoastră meritați respectul nostru. Mulți și-au pierdut viața și lor le omagiem amintirea.  Acest virus a făcut și continuă să facă victime. Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a încheiat.

O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva!”, a spus șeful statului”, a spus Klaus Iohannis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.