Băsescu îl desființează pe Drulă: Ministrul Transporturilor trebuia să își dea demisia!

Share:

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ar fi trebuit să își dea demisia după ce s-a întâmplat cu trenurile, a declarat Traian Băsescu, spunând că e mirat că nimeni nu l-a învinovățit pe el fiindcă mecanicul era beat atunci când s-a produs accidentul din Fetești.

Întrebat într-o intervenţie la Realitatea PLUS de ce s-a ajuns în starea asta în care se produc accidente feroviare, precum cei de la Feteşti, Traian Băsescu a început răspunsul cu o glumă: „Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”.

„Statul ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru infrastructură. Oamenii valoroşi din calea ferată în general au plecat la companiile private şi fac o oncurenţă acerbă companiilor de stat.Ar trebui făcute două lucruri: esenţa este infrastructura, asta este de importanţă naţională, că transportatorii sunt liberi să opereze pe piaţa românească. Ministrul Transporturilor ar fi trebuit să-şi dea demisia”, a subliniat Traian Băsescu.

Băsescu a mai apus că Drulă este în urmă cu reformele. Celebrul Drulă care trece mare erou că a mers cu bâta la metrou, e bine ce a făcut, dar deocamdată nu a dus la îndeplinire niciun proiect de infrastructură”, consideră Traian Băsescu.

Un accident feroviar s-a produs, miercuri noapte, în Staţia CFR Feteşti, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură care era staţionată.

Întrebat ce ar fi cauzat accidentul feroviar de la Fetești, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, joi dimineața, la Antena 3, că, cel mai probabil, conductorul trenului a adormit la volan.

„Vreau să transmit un semnal destul de clar către acești operatori de marfă din zona privată, pentru că, în fine, de la stat a mai rămas un singur operator, că nu se mai pot juca cu siguranța pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Din primele informații pe care le avem de la fața locului, sistemul de siguranță automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcțional. Ancheta o să spună de ce, o să primim chiar o primă informare chiar în cursul zilei de astăzi. Lucrurile nu erau în regulă nici cu mecanicul de locomotivă. Din ce am înțeles, da (ar fi adormit – n.r.), dar o să stabilească ancheta. Înțeleg că era și sub influența alcoolului”, a spus Cătălin Drulă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.