Turiștii români, în alertă: 13 insule din Grecia, trecute la nivelul „roșu închis”!

0

Grecia a fost adăugată pe lista roşie. Modificarea instituită de CNSU va intra în vigoare de la 1 august. Decizia a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii românii care se întorc în ţară weekendul acesta.

Centrul European pentru Controlul Bolilor a marcat cu roşu închis nu mai puţin de 13 insule elene. Astfel, orice călătorie înspre şi dinspre aceste zone este descurajată. Printre cele 13 insule se numără şi destinaţii extrem de cunoscute şi de frecventate de turişti, precum Rodos, Santorini sau Mykonos, notează Reuters.

Notitificarea cu „roşu închis” reprezintă zone cu risc ridicat de infectare. Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Grecia are o incidenţă de 3,46. Orice ţară care depăşeşte rata de 3, trece automat pe lista roşie.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii, spune Alexandru Rafila, acesta considerând că în momentul de față se creează o discriminare majoră în privința copiilor, care vor trebui să stea în carantină la revenirea acasă, din Grecia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.