Alarmant: Varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela!

0

Un document intern al CDC spune că varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înţeleagă pericolul.

Varianta Delta este extrem de contagioasă. Războiul împotriva COVID-19 s-a schimbat, în condiţiile în care varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela, poate fi transmisă de persoanele vaccinate şi poate provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpinile anterioare, potrivit Centre for Disease Control (CDC) din SUA, citat de Reuters.

Un document intern al CDC spune că varianta cu răspândire rapidă are nevoie de o nouă abordare, pentru a ajuta publicul să înţeleagă pericolul.

Documentul a spus că persoanele nevaccinate au de trei ori mai multe şanse de a se infecta şi de peste 10 ori mai multe şanse să se îmbolnăvească grav sau să moară.

„Recunoaşteţi că războiul s-a schimbat”, spune CDC. „Îmbunătăţiţi comunicarea privind riscurilor individuale în rândul celor vaccinaţi”.

Textul a descris tulpina Delta ca fiind la fel de transmisibilă ca varicela şi mai transmisibilă decât o serie de alte boli, cum ar fi MERS, SARS, Ebola, variola, şi gripa sezonieră, inclusiv gripa care a provocat pandemia din 2018.

Instituţia recomandă măsuri de prevenire care includeau obligativitatea vaccinării pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii pentru a proteja persoanele vulnerabile şi revenirea la purtarea măştilor.

CDC a confirmat autenticitatea documentului, care a fost raportat pentru prima dată de Washington Post.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că câştigurile obţinute cu greu în lupta împotriva COVID-19 se pierd pe măsură ce Delta se răspândeşte, dar că vaccinarea ar putea salva vieţi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.