Scandal uriaș în Grecia: Profesorii care nu se vaccinează vor avea salariile reduse!

Share:

Profesorii din Grecia care refuză vaccinarea sau testarea înainte de a se întoarce la cursuri vor fi sancţionaţi fie prin reducerea salariului, fie prin alte măsuri disciplinare. O decizie în acest sens se află în pregătire la Ministerul elen al Educaţiei.

Noile reglementări elaborate de Ministerul Educației pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât la școli, cât și la universități, vizează întreg personalul din școli, atât permanent și contractual, informează publicaţia Kathimerini.

Conform acestor prevederi, pe lângă reducerile salariale, personalul din învățământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcție fără să i se plătească salariul până în momentul în care se vaccinează. Personalul temporar va avea contractele suspendate.

Personalul permanent și cel contractual se vor confrunta, de asemenea, cu pierderea de credite în cadrul sistemului de puncte al serviciului public, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare sau, după caz, de angajare.

Rata de infectare în Grecia a depăşit 3 cazuri COVID la mia de locuitori.

La jumătatea lunii iulie, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat că vaccinarea va deveni obligatorie pentru anumite categorii profesionale, între care angajații din domeniul sănătății și îngrijitorii din căminele de bătrâni. Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 va începe cu îngrijitorii din căminele de bătrâni,iar angajaţii care refuză vaccinarea vor fi suspendaţi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.