Tensiuni între Cîțu și unii dintre susținătorii săi. Atitudinea premierului îi nemulțumește pe mai mulți lideri de filială!

0

Încep să apară tensiuni între Florin Cîţu şi mai mulţi grei ai partidului care îl susţineau în lupta pentru şefia PNL. Atitudinea premierului i-a nemulţumit pe lideri importanţi din partid.

Mai mulţi lideri ai partidului care fac parte din echipa de susţinători a premierului în lupta pentru şefia PNL au început să fie nemulţumiţi de atitudinea primului ministru. Printre cei care se simt deranjaţi de modul în care Florin Cîţu a început să se poarte se află Gheorghe Flutur, Vasile Blaga dar şi Ilie Bolojan.

Preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur ar fi fost primul lider liberal care ar fi fost deranjat de modul în care premierul se poartă. Potrivit unor surse politice citate de Adevărul, liderul PNL Suceava i-ar fi transmis premierului să se consulte cu liderii de la Bucureşti în deciziile pe care le ia şi în pregătirea strategiei pentru Congres, mai ales că acesta i-a ignorat în ultimele săptămâni.

Gheorghe Flutur candidează la Congresul PNL din 25 septembrie pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL.

Florin Cîţu a reuşit să-l supere şi pe eurodeputatul Vasile Blaga. Fostul copreşedinte al PNL s-ar fi arătat deranjat de faptul că premierul nu i-a onorat invitaţia la petrecerea de ziua sa. La enevenime au fost invitaţi mai mulţi actuali şi foşti liberali, printre care şi Adrian Videanu, iar primul-ministru nu a trecut nici păcat să-şi salute colegii. Gestul lui Cîţu ar fi fost considerat un afront la adrea liberalilor care îl susţineau.

De asemenea, comportamentul premierului s-ar fi deranjat şi pe Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor care până de curând era la un pas să-i susţină candidatura pentru funcţia de şef al partidului. Replicile lui Cîţu privind administraţia locală şi modul în care s-a raportat la primari  ca la instrumente de aducere a voturilor a dus la îndepărtarea lui Bolojan.

De asemenea, influenţa tot mai mare în partid a Alinei Gorghiu este un alt subiect care îi deranjează pe liderii liberali care susţin echipa Cîţu. Discuţiile despre posibilitatea creării funcţiei de prim-vicepreşedinte şi şansa ca aceasta să fie ocupată de Alina Gorghiu îi deranjează pe PNL-iştii cu rezultate.

„Prima dată când am vorbit de o asemenea funcţie, ne gândeam să promovăm acolo un om ca Emil Boc, care este simbol al liderului cu performanţe electorale, nu la persoane cu rezultate mediocre. Timişul nu este nici măcar în primele zece organizaţii ca număr de delegaţi. Tupeul de acum este similar cu cel al lui Teodor Atanasiu în 2017, când a avut una dintre cele mai slabe organizaţii la parlamentare, dar el voia să fie secretar general”, a declarat pentru „Adevărul” un membru al conducerii restrânse a PNL, care face parte şi din echipa Cîţu.

Şi eurodeputatul Mircea Hava, primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, a fost deranjat de atitudinea premierului faţă de primari.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.