Clotilde Armand a semnat noul contract de salubrizare: „Diferența de preț dintre tarifele Romprest și cele RER este de 60 de milioane de lei pe an!”

0

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat, luni seară, contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA, care operează şi în Oradea.

Edilul de la 1, Clotilde Armand spune că este în căutare de „parteneri oneşti”. „După mai multe obstacole și bătălii, am reușit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service București Rebu SA. Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunțăm la contractele păguboase și să găsim parteneri onești”, a anunţat, pe Facebook, Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 spune, despre contractul cu Romprest că a fost „un contract unde mult mai importante au fost interese private decât cele ale cetățenilor din Sectorul 1”. Armand susţine că, în ultimii nouă ani, cetăţenii din sectorul 1 ar fi fost prejudiciaţi de aproximativ 117 milioane de lei de către Romprest.

Altă explicație nu există pentru ședința de îndată din 8.06.2012 în care s-a aprobat o creștere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului și care a generat un prejudiciu pentru cetățeni de peste 117 milioane de lei. Altfel nu se explică votul pe repede înainte din aprilie 2019, care aproba o altă creștere de tarife, vot reluat câteva luni mai târziu pentru că a apărut o eroare materială (!!!) și Romprest avea nevoie de tarife mai mari”, potrivit lui Armand.

Clotilde Armand acuză că, la nici trei săptămâni din momentul depunerii jurământului ca primar, Romprest a decis să lase gunoaiele în stradă ca să o forțeze să aprobe plata unor facturi „nejustificate”.

Diferența de preț dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, și cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an. Bani pe care putem să-i investim în școli, spitale, în parcuri, în spații verzi, străzi, monumente istorice, în viitorul nostru și al copiilor noștri”, mai spune Clotilde Armand.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.