Președintele american, Joe Biden, avertizează: „Ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi”!

Share:

Preşedintele Joe Biden a salutat marţi cele peste 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 distribuite de Statele Unite în întreaga lume şi i-a îndemnat pe americanii încă nevaccinaţi să se vaccineze în faţa răspândirii rapide a variantei Delta, informează AFP.

„Ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi”, a afirmat preşedintele american într-un discurs la Casa Albă.

„Experţii ne spun că vom vedea o creştere a cazurilor în următoarele săptămâni, o tragedie ce poate fi evitată cu uşurinţă”, a adăugat preşedintele SUA.

„Vaccinând America şi contribuind la vaccinarea lumii, aşa suntem pe punctul de a învinge pandemia”, a subliniat Joe Biden.

SUA au distribuit 111.701.000 de doze în peste 60 de ţări, majoritatea prin intermediul iniţiativei internaţionale Covax, dar şi în colaborare cu parteneri precum Uniunea Africană sau Caricom (Comunitatea Caraibelor), a informat mai devreme Casa Albă. Mai mult decât „toate celelalte ţări împreună”.

„Este în interesul SUA să facă acest lucru. Virusul nu cunoaşte graniţe”, a insistat preşedintele Biden.

„Aceste donaţii (…) sunt gratuite”. „Nu există cerinţe, nu există condiţii” şi nici „favoritisme”, a continuat liderul de la Casa Albă.

În prezent, China şi Rusia sunt suspectate în mod regulat că utilizează distribuirea propriilor vaccinuri în scopuri diplomatice. „O facem pentru a salva vieţi şi a pune capăt acestei pandemii”.

În detaliu, principalii beneficiari până în prezent sunt Indonezia (opt milioane de doze), Filipine şi Columbia (peste şase milioane de doze), Vietnam, Bangladesh, Pakistan şi Africa de Sud (peste cinci milioane).

Aceste donaţii „nu sunt decât începutul”, potrivit Casei Albe.

De la sfârşitul lunii, SUA vor începe să livreze cele 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer pe care le-au promis pentru o sută de ţări în curs de dezvoltare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.