Vântul ipocriziei mătură Kiseleff-ul. Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba…

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba, spune un proverb popular pliat perfect pe modul în care liderii PSD, de ieri, de astăzi și, mai mult ca sigur de mâine, înțeleg să facă politică.

De un an și jumătate, liberalii, actuala coaliție de guvernare, președintele Iohannis, se luptă cu o pandemie necruțătoare. Zeci de mii de români au pierdut războiul cu COVID-19. Numărul lor putea fi mult, mult mai mare fără o implicare totală, evident, cu greșeli și bâlbe inerente, a celor care au condus România în aceste vremuri extrem de tulburi.

Liderii PSD atacă furibund, susținuți de televiziunile de casă, de dimineață până seară, PNL, USR PLUS și UDMR. Totul este prezentat în culori apocaliptice, dezastrul este iminent, singura soluție este, ați ghicit, preluarea Puterii de PSD.

M-a oripilat recenta decizie a lui Marcel Ciolacu și a colegilor săi de a contesta în instanță limitarea la 500 a numărului românilor care pot participa, în contextul pandemiei, la proteste. Ce dovadă de ipocrizie mai mare pentru un lider, pentru un partid, decât să pozeze în mari apărători ai drepturilor cetățenești în contextul în care pe 10 august 2018 la ordinul liderilor PSD jandarmii au umilit, au călcat în picioare, zeci de mii de români. Știu, Dragnea este singurul vinovat. Așa sună, astăzi, varianta mai-marilor din Kiseleff. Ciolacu, Firea, Stănescu, Fifor și mulți, mulți alții, nu au făcut altceva decât să fie complici/părtași la toate abuzurile și derapajele marca Dragnea. Unii au schimbat macazul (abia) după ce au fost trecuți pe „linie moartă” de Dragnea și astăzi pozează în mari democrați.Cine îi mai crede?

Demagogia liderilor PSD depășește orice barieră. Este strigător la cer să ataci guvernarea, nici nu contează coloratura sa, pentru că nu a dublat alocațile și nu a majorat pensiile când tu, ca partid care ai fost la guvernare, știi foarte bine că bugetul de stat nu are resursele necesare acestor demersuri eminamente populiste. Cât de simplu ar fi fost pentru liberali, pentru Iohannis, pentru premierul Orban, aflați în campanie electorală, să majoreze pensiile și alocațiile, în disprețul realității bugetare, doar pentru o brumă de voturi în plus. Dar, tocmai în asta constă diferența dintre PNL și PSD. Responsabilitate! Cu riscurile aferente, asumate la alegerile din 2020!

Campania electorală din PNL reprezintă un alt motiv de critici venite pe filiera Kiseleff. Ca și tensiunile din Coaliție. Este evident că într-o coaliție, formată din trei partide, tensiunile sunt inerente. Important este, însă, că interesul național primează, iar liderii celor tei partide, pe lângă ciupeli și orgolii reciproce, au înțeles că alternativă nu există. Și că sunt condamnați să guverneze împreună!

Cât despre campanie electorală din PNL, situația este simplă. Terifiant de simplă! Asistăm la pregătirea unui Congres care va decide viitorul principalului partid aflat la guvernare. Miza este uriașă. Asistăm la acuzații, argumentate sau nu, la repoziționări, la alianțe…Nu așa arată alegerile într-un partid care se vrea democrat? Sau era mai bine varianta unui unic candidat, vezi cazul Dragnea, în care Ciolacu, Stănescu, Firea și Olguța Vasilescu să aplaude zgomotos reamintindu-ne de unanimitatea Congreselor PCR?

O uriașă bilă albă pentru președintele Iohannis. Prezența sa garantează stabilitatea Coaliției și a faptului că orgoliile unei tabere sau ale alteia se vor subordona intereselor guvernării!

Pentru că, dincolo de vorbe, rămân faptele. Pandemia va trece, nu, însă, și duplicitatea și iresponsabilitatea PSD!

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Dan spune

    Daca aici „bate vântul” la liberali si alții este un adevărat uragan…Ar fi mai multe de spus dar nu vreau sa-mi pierd vremea cu articole subiective.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.