Premierul Cîțu îi pune la punct pe liderii USR PLUS: La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau!

0

Premierul Florin Cîţu reacţionează după apariţia pe surse a informaţiilor despre rectificarea bugetară din august. Referindu-se la Ministerul Transporturilor, condus de usr-istul Cătălin Drulă, Florin Cîţu a spus că de aici „ar trebui să iau bani, nu să dau, dacă ar fi să ma iau după execuţia bugetară”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că „după 6 luni de zile, sunt 20 de miliarde de lei credite bugetare care nu au fost cheltuite – investiții, fonduri europene – de aceea am spus că nu sunt mulțumit de execuția bugetară” şi „acest lucru se vede la aproape toate ministerele”.

„Ministerelor care nu au executie bună le pot fi ajustate sumele din buget cu ce nu au cheltuit”, a avertizat şeful Executivului, Florin Cîțu.

„Nu pot lua in serios cereri de suplimentare cu 40 de miliarde de lei, cand sunt 20 de miliarde necheltuiti. Iarasi sunt zvonuri aruncate in spatiul public, dar aceasta este realitatea. Trebuie sa nu depasim deficitul bugetar”, a explicat premierul Cîţu.

„Am vazut ca au iesit in spatiul public informatii despre rectificarea bugetara pe care le-am dat doar presedintilor de partid. Sunt ministere unde avem proiecte cu executie zero. La ministere unde ministrii au spus ca au executie foarte buna.

La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, dacă ar fi să ma iau după execuţia bugetară. Cifra pentru fondul de rezerva nu este adevarata”, a reacţionat premierul Florin Cîţu.

Premierul a afirmat că atât ministrul Drulă, cât și alți miniștri trebuie să prezinte execuția bugetară, în caz contrar urmând să o facă el.

„Miniștrii trebuie să vină să prezinte execuția bugetară. O parte dintre ei au prezentat. Încă așteptăm miniștri să vină să prezinte executția bugetară la șase luni de zile. Mai au până la sfârșitul acestei săptămâni. Dacă nu, o prezint eu”, a mai explicat Florin Cîțu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.