Toți militarii americani, vaccinați obligatoriu împotriva Covid-19!

Vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie cel târziu la jumătatea lunii septembrie pentru toţi membrii forţelor armate americane, a anunţat luni ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, într-o notă adresată angajaţilor Pentagonului.

Responsabilul apărării a precizat că va cere autorizarea preşedintelui Joe Biden pentru ca vaccinarea să devină obligatorie pentru militari, „nu mai târziu de jumătatea lui septembrie, sau imediat după aprobarea (vaccinurilor) de către FDA (Administraţia pentru alimente şi medicamente a SUA), în funcţie de care dintre ele se va întâmpla mai întâi„, transmite Associated Press.

Vaccinul Pfizer/BionTech ar putea obţine aprobarea completă de către FDA la începutul lui septembrie, până acum având doar autorizarea de urgenţă.

Preşedintele Joe Biden a declarat într-un comunicat că „susţine puternic” această decizie a vaccinării obligatorii pentru militari, asigurând că împărtăşeşte alături de şeful Pentagonului „un angajament ferm ca trupele SUA să aibă toate instrumentele necesare pentru a-şi duce munca la bun sfârşit în cea mai mare siguranţă”.

Armata SUA afirmă că aproximativ jumătate din trupe sunt deja complet vaccinate, procent care creşte considerabil dacă sunt luaţi în calcul doar militarii activi, fără Garda naţională şi rezervişti.

Pentagonul are aproape 1,4 milioane de soldaţi activi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.