Sporturile cu cei mai mulți fani – un top 10 surprinzător

Share:

Cum a fost realizat topul de specialiști?

Aceasta este întrebarea la care vrem să răspundem în acest material, pentru că fanii reprezintă elementul esențial în ceea ce înseamnă sportul ca afacere. Suficient de spus că sportul reprezintă 1% din PIB-ul SUA.

Clasamentul pentru 2021 a fost obținut analizându-se audiența globală tv, popularitatea online – căutări și social media – sponsori și populație predominantă pe zone geografice. Deci care sunt cifrele?

10. Golful are 450 de milioane de fani

Baza de fani a acestui sport individual are rădăcini adânci în America de Nord, Europa Occidentală sau de Vest, precum și în Asia.

În golf, jucătorii au un obiectiv simplu: să trimită mingea în cupă (nu gaură) din cât mai puține atingeri ale crosei.

Golf.com a făcut o analiză a numărului de runde de golf jucate în Statele Unite de amatori și profesioniști la un loc și cifra pentru 2019 a fost șocantă: 441 de milioane de runde.

Cu 450 de milioane de fani, golful ocupă poziția a 10-a.

9. Rugby – 475 milioane de fani

Sunt peste 10 milioane de practicanți la nivel mondial, o cifră nu din cale afară de mare, dar este de înțeles având în vedere că este un sport de contact, în care echipamentul de protective lipsește cu desăvârșire.

Cu toate că este un sport foarte popular în Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă, veniturile pe care le atrage – inclusiv la casele de pariuri, după cum o spune și Constantin Mazilescu, expert de pariere, al cărui profil îl poți vedea aici – sunt sensibil mai mici decât la alte discipline.

Cu toate astea, în Europa și chiar în România, rugby-ul este popular printre pariori, așa că poți să accesezi casa pariurilor bonus fara depunere.

8. Baseballul are 500 de milioane de fani

Ca la orice sport pe care îl poți practica cu prietenii, popularitatea este ridicată, mai ales dacă este sport american.

Baseball-ul, cu MLB ca punct de atracție principal, atrage aproape jumătate de miliard de fani, în cea mai mare parte bărbați.

Popular nu doar în Americaa și în Caraibe sau Asia, în special Japonia.

7. Baschetul – 825 milioane de fani

Inventat de un profesor pe jumătate american, jumătate canadian (James Naismith), baschetul este practicat peste tot în lume și are 825 de milioane de fani.

Spre deosebire de rugby, baschetul are ligi feminine și din ce în ce mai multe femei care îl practică de placere, ca o modalitate de înlocui aplicații de top de fitness.

Contractele de publicitate pe care le semnează jucătorii de top sunt uriașe, cum au fost cele ale lui LeBron James și Michael Jordan cu Nike.

6 Tenis de masă – 875 milioane de fani

Și acesta este un sport inventat tot în Anglia, pe la începutul secolului al XX-lea, ca o modalitate amuzantă de a înlocui tenisul de câmp atunci când vremea din Albion nu permitea activitățile outdoor.

Tenisul de masă oferă un paradox: este un sport foarte iubit, ca hobby, practicat regulat de sute de milioane de oameni, dar nu se bucură de o atenție pe măsură în ceea ce înseamnă transmisiunile tv sau platformele social media.

Pentru pariorii inveterați, tenisul de masă oferă posibilități speciale de câștig – așa că merită să ai un bonus casa pariurilor dacă vrei să încerci ceva nou.

5. Voleiul – 900 de milioane de fani

Foarte popular în America de Sud și de Nord, Europa Occidentală, Australia și Asia, voleiul nu se bucură însă de o acoperire media comparabilă cu alte sporturi de top.

Numărul de fani este mare pentru că se bucură de atenția ambelor sexe, iar ceea ce numește casa pariurilor bonus poate fi un start pentru cei care vor să-și încerce norocul la pariuri.

4. Tenis – 1 miliard de fani

Deși se spune că media de vârstă a fanilor este în creștere, semn că noua generație pare mai puțin interesată de sportul alb, numărul celor care urmăresc și practică tenisul a ajuns la peste 1 miliard.

Este sportul cu cel mai important echilibru al sexelor, atât între cei care îl urmăresc, cât și în forța circuitelor profesioniste – ca dovadă că premiile din circuitul feminin sunt similare cu cele ale băieților – ceea ce nu se întâlnește la nici un alt sport main stream.

3. Hocheiul pe gheață (și iarbă) – 2 miliarde de fani

În SUA, Canada și nordul Europei, hocheiul pe gheață se bucură de o atenție uriașă.

La nivel global, aproape 2 miliarde de oameni urmăresc hocheiul, în special NHL.

Hocheiul pe iarbă sau de câmp este încă o nișă prea puțin explorată de fani.

2. Cricket – 2,5 miliarde de fani

Era greu să nu fie pe podium, când în țări cu mega-populații, precum India, Pakistan, Bangladesh acesta este sportul național.

Evident, Africa de Sud, Noua Zeelandă, UK și Australia sunt piețe de bază.

Cupa Mondială din 2019 a fost urmărită de aproximativ 2,6 miliarde de oameni.

1. Fotbal – 4 miliarde de fani

Nu întâmplător i se spune ”sportul rege” fotbalului, care a avut o creștere exponențială și pe continentul nord-american în ultima vreme.

Sportul este practicat de 270 de milioane la nivel global, în special în Europa, America Latină și de Sud sau Africa.

Fotbalul este de asemnea sportul cel mai vizionat și sportul pe care se pariază cel mai des, așa că vezi ce înseamnă un bonus depunere casa pariurilor.

Campionatul Mondial din 2018 de exemplu a fost văzut de 3.5 miliarde de oameni.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.