Liderii AUR cer președintelui Iohannis convocarea de urgență a CSAT. Măsurile ferme împotriva traficului transfrontalier ilegal de mărfuri și persoane, prioritare!

Share:

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru adoptarea de măsuri ferme împotriva traficului transfrontalier ilegal de mărfuri și persoane. Este vorba despre un avion cu marfă de contrabandă care ar fi intrat ilegal în România, din Ucraina, la sfârșitul săptămânii trecute.

Liderii AUR îi cer președintelui Klaus Iohannis convoace de urgență CSAT pentru adoptarea de măsuri ferme împotriva traficului transfrontalier ilegal de mărfuri și persoane, după ce un avion presupus a fi controlat de traficanți ar fi pătruns în spațiul aerian al României.

AUR atrage atenția că „incidentul prin care un avion neidentificat, presupus a fi controlat de grupurile de traficanți care operează în zona graniței de nord, a pătruns nestingherit în spațiul aerian al României nu este unul izolat. Traficul transfrontalier ilegal, în special de țigări, dar și de alte mărfuri de contrabandă și chiar de persoane, a luat o amploare deosebită de-a lungul graniței de nord și est. Rutele terestre nu mai fac față, fapt pentru care infractorii operează tot mai mult și pe calea aerului. În acest context, este afectată credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO”, într-un comunicat de presă.

Avionul contra­bandiștilor ce ar fi intrat ilegal în România a fost depistat de grănicerii ucraineni la întoarcerea în statul vecin sâmbătă dimineață, pe 7 august. Avionul AN-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol și forțat să aterizeze la ora 7.30 pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv (Cosău). În cursul nopții de vineri, 6 august, spre sâmbătă, 7 august, a avut loc un eveniment catalogat de Asociația „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” a fi „extrem de grav” pe raza județului Suceava: un avion neidentificat a pătruns pe teritoriul României, venind din Ucraina, și a aterizat într-un loc necunoscut pe teritoriul județului Suceava. Forțele aeriene ucrainene au ridicat un avion de luptă MiG-29 pentru a forța aterizarea unei aeronave An-2 a contrabandiștilor care duceau țigări în România, scrie Obiectiv de Suceava.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.