Phenianul vrea o cooperare mai strânsă cu Moscova pentru a contracara SUA

Coreea de Nord vrea să-și întărească cooperarea cu Rusia pentru a contracara Statele Unite, „o amenințare comună”, a declarat ambasadorul Phenianului la Moscova, adăugând că pacea în peninsula coreeană nu este posibilă fără retragerea trupelor americane din Coreea de Sud.

Declarațiile ambasadorului nord-coreean vin la câteva zile după ce liderii de la Phenian au avertizat Coreea de Sud și SUA  că vor suporta repercusiuni dacă vor continua exercițiile militare comune plănuite pentru acest an.

Exercițiile militare reprezintă o „repetiție pentru război” și dovada că Statele Unite sunt responsabile pentru destabilizarea situației în regiune, a declarat ambasadorul nord-coreean într-un interviu pentru agenția TASS, potrivit Reuters.

„Vom intensifica cooperarea între Coreea de Nord și Rusia cu scopul de a contracara Statele Unite, o amenințare comună”, a declarat ambasadorul Sin Hong-chol.

SUA are circa 28.500 de militari staționați în Coreea de Sud, în urma războiului coreean din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace, astfel că cele două Corei se află tehnic în stare de război.

SUA și Coreea de Sud afirmă că exercițiile militare comune sunt de natură defensivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.