Europarlamentarul PPU (social- liberal), Maria Grapini, informează cetățenii români!

Share:
Europarlamentarul Maria Grapini a organizat, astăzi, o conferință de presă prin intermediul căreia a informat cetățenii cu privire la cele mai stringente subiecte din ultimul timp.
Maria Grapini a vorbit despre problema vaccinării obligatorii ce se dorește a fi introdusă de guvern dar și de anumiți angajatori privați, fapt pentru care europarlamentarul umanist a trimis o scrisoare către Comisia Europeană, instituția europeană inițiatoare a acestui Regulament privind certificatele digitale Covid. Regulamentul nu a fost votat de europarlamentarul Maria Grapini, avertizând în nenumărate ori că va duce la discriminare și la încălcarea unor drepturi ale cetățenilor europeni.
Din păcate, Regulamentul lasă loc de interpretări și statele membre pot adăuga anumite restricții care discriminează cetățenii.
„Am trimis o scrisoare către Comisia Europeană, dar și una către guvernul României pentru a clarifica acest aspect al constrângerii cetățenilor de a se vaccina. Am primit multe petiții din străinătate în care cetățenii se plâng că sunt obligați de către angajatori să se vaccineze, dar am primit și de la studenți și angajați din sistemul privat. Toate acestea m-au determinat să solicit un răspuns clar din partea Comisiei Europene referitor la ce se întâmplă cu obligativitatea vaccinării, atâta timp cât la nivelul UE nu avem un Regulament care să impună vaccinarea obligatorie.
Noi, la nivel național, nu avem o lege care să impună vaccinarea obligatorie ci, din contră, conform Constituției, cetățeanul are dreptul să aleagă dacă dorește să se vaccineze”, a declarat Maria Grapini.
Eurodeputatul umanist consideră că testarea trebuie să fie gratuită, fără a obliga angajații să se vaccineze, așa cum se solicită medicilor, personalului medical, profesorilor etc. Vaccinarea este mai scumpă decât testarea, reamintind de cantitatea enormă de vaccin achiziționată de guvernul României, care cel mai probabil va expira sau va fi donată în țări terțe.
Un alt subiect stringent abordat de umanista Maria Grapini a fost situația persoanelor cu dizabilități din România. Europarlamentarul umanist a trimis o scrisoare deschisă ministrului Raluca Turcan după ce a primit mai multe petiții de la persoanele cu dizabilități, în care își exprimau disperarea, umilința și neajunsurile pe care le îndură zi de zi. Mai mult decât atât, Maria Grapini si-a exprimat revolta după cazul de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică de la Călineşti, unde un infirmier beat a umilit zeci de persoane cu dizabilități.
Europarlamentarul Maria Grapini a cerut să existe răspunderea ministerială: „România a pierdut aproape 4 miliarde de euro din cauza incapacității guvernului de a depune un PNRR sustenabil, motiv pentru care cer să fie o inițiativă în care să existe răspunderea ministerială, răspunderea celor care nu au luat o decizie la timp și avem o pierdere.”
Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist Maria Grapini a vorbit despre obiectivele pe care umaniștii doresc să le atingă în perioada următoare, după ce va avea loc Congresul PPU(social-liberal) la care se va vota fuzionarea prin absorbție a partidului Restart.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.