Liderii USR PLUS nu mai acceptă jumătăți de măsură în Coaliție. Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu vor ieșirea de la guvernare!

0

În contextul scandalului generat de dosarele în care premierul Florin Cîţu a fost implicat în SUA, fiind şi condamnat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, lideri importanţi ai USR-PLUS iau în calcul ieşirea din coaliţia de guvernare.

O ședință a conducerii USR PLUS are loc luni dimineață, pe fondul scandalurilor din jurul premierului Cîțu din ultima vreme. Potrivit unor surse din cadrul ședinței, una dintre temele fierbinți este nominalizarea anunțată de Florin Cîţu pentru Ministerul Finanțelor Publice, în persoana lui Dan Vîlceanu.

Potrivit surselor participante la ședință, Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu au cerut ieșirea de la guvernare. Cioloș încearcă astfel să se poziționeze ca un lider în interiorul partidului, în vederea apropiatului congres, în care va fi ales un președinte unic dintre el şi Dan Barna.

În cadrul ședinței se discută cu argumente pro și contra ieșirii de la guvernare, însă nu se va lua o decizie finală în această ședință.

O mare parte dintre liderii USR-PLUS sunt nemulțumiți de nominalizarea lui Dan Vîlceanu la Finanțe, susținând că acesta nu se va ocupa pentru Florin Cîţu de direcționarea tuturor resurselor către aleșii liberali, astfel încât premierul să câştige alegerile interne din PNL.

Se pare că situaţia în coaliţie este deja una gravă, mai multe surse dezvăluind că într-o şedinţă dinaintea vacanţei parlamentare, premierul Cîţu i-ar fi cerut ministrului Justiţiei, Stelian Ion, demisia, dar acesta ar fi refuzat să şi-o dea, profitând de faptul că şeful executivului nu mai poate face remanieri fără consultarea cu partenerii din coaliţie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.