Bilanțul negru al cutremurului din Haiti depășește 1400 de morți!

Share:

Peste 1.400 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudinea 7,2 produs sâmbătă în Haiti, dar se estimează că numărul va mai creşte pe măsură ce noi victime vor fi găsite sub dărâmături.

Bilanţul deceselor a urcat la 1.419 morţi, iar cel al răniţilor la 6.900, a declarat luni şeful autorităţii pentru protecţie civilă din Haiti, Jerry Chandler. Echipele de salvatori şi misiunile de trimitere a ajutoarelor se desfăşoară în continuare.

Se estimează că ar mai fi încă multe persoane prinse sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite din cauza seismului.

Salvatorii acţionează sub ameninţare depresiunii tropicale Grace care se apropie cu intensificări ale vântului de până la 55 de kilometri pe oră.

Condiţiile meteo ameninţă să înrăutăţească situaţia în regiunile lovite de seism, a declarat agenţia pentru protecţie civilă din Haiti. Centrul pentru uragane din Statele Unite a avertizat în legătură cu riscul producerii de inundaţii şi alunecări de teren.

”Începând din această luni, vom acţiona cu mai mare rapiditate”, a scris pe Twitter prim-ministrul interimar al Haiti, Ariel Henry.

”Gestionarea ajutoarelor va fi intensificată. Vom spori de zece ori eforturile pentru a ajuta un număr maxim posibil de victime”, a scris Henry.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.