Kelemen Hunor le dă replica celor care îl atacă pe Florin Cîțu: „Întâmplările de acum 20 de ani nu au nicio relevanţă din punct de vedere politic asupra guvernării”

Share:

Trecutul premierului Florin Cîţu de acum două decenii nu afectează în vreun fel guvernarea, în opinia preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care subliniază că acesta ar trebui să fie subiectul relevant.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că important este ca guvernarea să meargă bine, iar trecutul premierului şi ceea ce a făcut acesta în urmă cu două decenii nu afectează modul în care se derulează actul de guvernare.

Kelemen Hunor a afirmat că întâmplările de acum 20 de ani „nu au nicio relevanţă din punct de vedere politic asupra actului de guvernare”.

„Dacă guvernarea merge bine, dacă avem rezultate, atunci ne-am făcut treaba. Dacă guvernarea nu merge bine, sigur că vom avea probleme cu toţii, dar dacă nu merge bine nu se va întâmpla din cauza celor întâmplate acum 20-21 de ani în Statele Unite. Chestia cu Fără penali în funcţii publice sună foarte bine, dar, dacă vă aduceţi aminte, dacă nu atunci puteţi căuta, vă ajută internetul în acest sens, eu acum câţiva ani am spus-o: e ok, dar faceţi câteva nuanţe. Spuneţi că cei care au furat, care au fost prinşi în anumite situaţii fiind în funcţii publice, cei care au omorât, cei care au făcut viol”, a afirmat Kelemen Hunor, luni seară, la finalul şedinţei Coaliţiei.

Mai mult, Kelemen Hunor a mai spus că nu e de acord ca un student care face o greşeală şi apoi are o carieră de succes să fie judecat pentru ce a făcut cu zeci de ani în urmă.

„Este chiar culmea să spui, pentru un lucru care s-a întâmplat acum 20 de ani, un om care a plătit amenda, a făcut ce a solicitat legea americană, să spui: dom-le nu mai poţi să faci politică pentru că acum 21 de ani ai făcut un lucru absolut regretabil”, a adăugat liderul UDMR.

El a susţinut că premierul „a plătit acolo unde a trebuit să plătească, cât a trebuit să plătească”.

„Coaliţia, dacă va rezultate şi dacă funcţionează acest guvern bine, sigur că celelalte chestiuni sunt personale şi sunt lucruri care trebuie discutate în PNL şi nu în coaliţie. (…) Putea să spună, dar nu s-a întâmplat, eu nu sunt supărat din această cauză pe Florin Cîţu”, a mai spus Kelemen Hunor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.