Ludovic Orban pune „punctul pe i”: „Dacă eram președintele României, luam poziție. Am ajuns ciuca miștourilor!”

Share:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică a acestuia în situaţia în care ar fi avut datele despre trecutul său care au apărut recent în spaţiul public.

Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că i s-ar fi părut normal ca președintele Klaus Iohannis să intervină ferm în urma scandalului iscat de documentul atribuit unei consiliere de la Guvern a lui Florin Cîțu, în transmitea indicații liderilor din teritoriu privind campania pentru alegerile în PNL.

”Eu, dacă eram președintele României și într-un document se spunea „transmiteți informația că președintele României îl sprijină pe candidatul cutare”, aș fi luat poziție. N-aș fi acceptat să-mi fie folosit mie numele într-un document în care, practic, se face campanie pentru un candidat invocându-se șeful statului, nu acceptam să mi se folosească numele într-un document din campania unui partid (…) Am avut o colaborare care a fost foarte bună cu președintele României”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus. Liderul PNL a precizat, apoi, că în continuare are o relație bună cu șeful statului.

Ludovic Orban a adăugat că soarta PNL nu poate fi aceea de a fi „sub asediu” din cauza faptului că un reprezentant al partidului, aflat în funcţia de premier, „nu a avut curajul să comunice public”, nici măcar preşedintelui, nişte puncte din biografie.

„Şi ajungem acum ciuca miştourilor. Nu vreau să vă spun că aproape mi-e frică să deschid internetul, pentru că există un izvor nesecat de glume şi de batjocură. Nu mai vorbesc de atacurile sistematice pe care le înregistrăm împotriva PNL nu neapărat pentru cum se guvernează, ci din cauza unei situaţii în care premierul nu ştie să trateze o astfel de situaţie. Politica are o dimensiune morală profundă. În politică, atunci când eşti confruntat cu astfel de situaţii şi mai ales când deţii o funcţie atât de importantă, nu poţi să fii evaziv, nu poţi să fii arogant, nu poţi să fugi de întrebări. Trebuie să dai explicaţii, pentru că altfel orice semn de întrebare care rămâne va genera cercetări ulterioare şi presiune ulterioară asupra ta ca om public”, a afirmat Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.