Alarmant: Talibanii au intrat în posesia unei cantități substanțiale de echipament militar american, după preluarea puterii în Afganistan! 

0

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a admis, marți, că talibanii au intrat în posesia unei cantități substanțiale de echipament militar american, după preluarea puterii în Afganistan. 

”O cantitate substanţială de arme a căzut în mâinile talibanilor şi, evident, nu credem că ni le vor înapoia de bună voie”, a spus oficialul american într-o conferință de presă, la Casa Albă, după ce a fost întrebat despre echipamentele militare americane din Afganistan.

Precizarea vine după ce, în urmă cu două zile, talibanii au difuzat o înregistrare video în care defilau în jurul unor elicoptere americane modelul ”Black Hawk” ale armatei afgane pe aeroportul din Kandahar (sud).

”Aceste elicoptere nu au fost date talibanilor. Au fost date forţelor afgane, la cererea preşedintelui Ashraf Ghani”, a precizat Sullivan.
Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA a punctat că Joe Biden ”a făcut alegerea” de a răspunde acestei cereri, fiind în acelaşi timp conştient de riscul ca dispozitivele să cadă în mâinile talibanilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.