Kelemen Hunor, susținere totală pentru premierul Cîțu: „Remanierea trebuie făcută atunci când premierul este convins că un ministru trebuie schimbat!”

Conflictele dintre USR-PLUS şi UDMR s-au acutizat, Kelemen Hunor solicitând remanieri în Guvernul Cîţu.

Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că remanierea trebuie făcută atunci când premierul „este convins că un ministru trebuie schimbat”, respectând anumite „cutume”, dar fără a ţine cont de competiţiile interne din formaţiunile politice. El precizează că nu s-a discutat „în aceste zile” despre remaniere şi, prin urmare, nu ştie dacă premierul „se gândeşte la vreo remaniere”.

„În acest moment, se poate face remaniere, că am trecut de jumătatea anului şi premierul a spus că va face această evaluare după jumătatea anului. Şi este la latitudinea premierului, dacă va discuta cu liderii partidelor din coaliţie, poate să facă. (…) Nu trebuie legate alte fronturi din partide şi competiţiile interne, din punctul meu de vedere şi cu experienţa mea, câtă experienţă am şi eu, remanierea trebuie să se facă dacă eşti convins că e momentul şi nu trebuie să te uiţi la alte considerente, că dacă nu ai făcut remanierea în momentul în care e cazul să faci, e mult mai greu mai târziu şi se adună, se adună, se adună. Deci nu e vorba de persoana unui sau altuia, de partidul PNL, USR, UDMR, premierul trebuie să aibă această posibilitate, această capacitate: când este convins că un ministru trebuie schimbat, el să facă pasul, sigur, respectând anumite reguli, anumite cutume, dar nu trebuie să ţii cont de altceva, că dom-le, am congres, n-am congres, ce se va întâmpla, am competiţie, nu am competiţie”, a afirmat vicepremierul Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24.

Kelemen Hunor a precizat că nu s-a discutat „în aceste zile” despre remaniere şi, prin urmare, nu ştie dacă premierul „se gândeşte la vreo remaniere”.

Vicepremierul Kelemen Hunor apreciază că ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, „a fost cam obosit” atunci când a declarat că prin PNDL 3, statul, „cu pixul lui Dragnea care acum se plimbă de la unul la altul”, dă bani primarilor. El cataloghează abordarea ministrului Fondurilor Europene cu privire la programul naţional de investiţii drept „total greşită”.

„Eu cred că domnul Ghinea a fost cam obosit când a spus acest lucru. Şi pixul cui se plimbă în mâna lui Ghinea? E o abordare total greşită. Ieri am avut o discuţie în coaliţie, au cerut nişte lămuriri colegii din USR-PLUS, au venit cu nişte propuneri absolut de bun simţ şi vor fi incluse în ordonanţa de urgenţă aceste propuneri. Dar să pui la îndoială necesitatea investiţiilor în UAT-uri pentru comunităţile locale spunând că a făcut nu ştiu cine ce şi în ce pix a stat la un moment dat, într-un alt guvern, o astfel de dezvoltare, program, proiect, este cam mult”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24.

Kelemen Hunor a menţionat că încă de la începutul anului s-a discutat despre un astfel de program.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.