Ludovic Orban îl pune la punct pe Rareș Bogdan: „E o bazaconie afirmația că am refuzat să convoc BPN!”

Share:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că „este o bazaconie” afirmaţia unor colegi cum că el ar fi refuzat să convoace BPN pentru validarea propunerii PNL pentru Ministerul de Finanţe. Orban a explicat că a dorit ca înainte de şedinţa BPN să aibă o discuţie cu premierul Cîţu pentru a se pune de acord şi a susţine un candidat comun pentru poziţia de ministru al Finanţelor.

Președintele PNL, Ludovic Orban, îl contrazice pe prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan şi spune că oricum ar fi convicat BPN al PNL în condiţiile în care în 23 august expiră interimatul premierului Cîţu în fruntea Ministerului de Finanțe.

„Am primit pe SMS convocarea transmisă de secretarul general. NU mi-au fost aduse la cunoştinţă documentele de convocare. Convocarea s-a făcut de către secretarul general fără ca să primesc, ca preşedinte al partidului, documentele specifice, precum numărul de semnături, ordinea de zi etc. Procedura normală şi firească.

De asemenea, nu sunt de acord cu afirmaţiile făcute în spaţiul public că eu am refuzat să convoc BPN, eu nu am refuzat. Singurul lucru pe care l-am cerut a fost o discuţie cu cu premierul pe tema candidatului pentru că dorinţa mea era să susţinem de comun acord un candidat.

Oricum aş fi convocat BPN al PNL pentru că în data de 23 august expiră interimatul premierului în fruntea Ministerului Finanţelor şi sunt un om care respect legea, Constituţia, statutul. E o bazaconie că am refuzat să convoc BPN”, a spus Ludovic Orban înaintea BNP al PNL.

Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a valida numirea lui Dan Vîlceanu în poziţia de ministru al Finaţelor după demiterea lui Alexandru Nazare. Se anunţă o şedinţă cu scandal căci numirea lui Dan Vîlceanu nu este agreată de președintele partidului Ludovic Orban. Acesta a anunţat iniţial că nu va veni la BPN, dar s-a răzgândit, astfel că se anunţă o şedinţă cu scântei.

Declarația lui Orban vine după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a susținut că liderul PNL nu a dorit acest lucru.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.